Copa America: kiütéses győzelmek

A brazil válogatottal ellentétben Argentína magabiztos győzelemmel kezdte szereplését az idei Copa Americán. A torna elsőszámú favoritja 4-1-re verte az Egyesült Államok csapatát, és Paraguay sem kegyelmezett Kolumbiának a C-csoport másik mérkőzésén.

Kapcsolódó linkek


foci.lap.hu
sport.lap.hu

Bár az argentinok végig fölényben játszottak, a friss Aranykupa-győztes Egyesült Államok sokáig jól tartotta magát a torna favoritjával szemben. Bob Bradley csapata remekül, hősiesen védekezett, vagy esetenként Kasey Keller kapus védett bravúrral; a lényeg, hogy a 64. percig 1-1-re álltak a csapatok.

Az amerikaiak Eddie Johnson tizenegyes góljával szerezték meg a vezetés, igaz, sokáig nem örülhettek, hiszen két minutummal később, azaz a 11. percben az élete első Copa America-meccsét játszó Hernan Crespo egyenlített, majd a 64. percben ő jutatta előnyhöz a sokkal esélyesebb argentinokat.


Sima gyõzelemmel kezdtek az argentinok (AP)



A találkozó végére elfáradtak az addig derekasan küzdő amerikaiak, és a hajrában két újabb gólt kaptak: előbb Pablo Aimar fejelt a hálóba, majd Carlos Tevez mattolta Kellert egy kiugrás után – mindkét játékos csereként állt be.

„Teljesítettük a tervünket. Mi irányítottuk a játékot és sok gólt szereztünk. A győzelmünk kulcsa az volt, hogy gyorsabbak voltunk az ellenfelüknél, amely ráadásul el is fáradt a mérkőzés végére” – magyarázta a meccs hőse, Crespo. Csapattársa, Juan Roman Riquelme így értékelt: „Végig tudtunk, hogy nyerni fogunk, hiszen miénk a jobb csapat, és remek játékosaink vannak.”


Diego Maradona is elégedett lehet (AP)



Péntekre virradóra, a C-csoport másik mérkőzésén a tornának nagy tervekkel nekilóduló Kolumbia 5-0-s vereséget szenvedett Paraguaytól. A kolumbiaiak egy kihagyott tizenegyessel kezdtek, majd végül lógó orral, szégyenkezve hagyták el a pályát. Roque Santa Cruz három, a kispadon kezdő Salvador Cabanas két góllal járult hozzá a paraguayiak fölényes győzelméhez. „Nagyon boldogok vagyunk, és nem csak az eredménnyel, hanem a játékunkkal is rendkívül elégedettek lehetünk” – nyilatkozta széles mosollyal Santa Cruz.

Copa America, Venezuela, C-csoport:
Paraguay-Kolumbia 5-0 (1-0)
Gól:
Santa Cruz (30., 46., 81.), Cabanas (85., 88.)

Argentína-Egyesült Államok 4-1 (1-1)
Gól:
Crespo (11., 64.), Aimar (78.), Tevez (85.), ill. Johnson (9., 11-esből)

Címkék: foci