Bizonyitéka van a Ferrarinak

A ferraris bűnügy tovább bonyolódik, a csapat azt állítja, hogy bizonyítéka van a feljelentett Stepney ellen, aki mellesleg újra kém és nem szabotőr.

A Ferrari múlt héten feljelentette Nigel Stepney-t, a csapat fejlesztésekért felelős vezetőjét. Az első hírek szerint a gyanúba keveredett szakember ipari kémkedést folytatott, majd a történet úgy módosult, hogy köze lehetett a Monacói Nagydíjon elkövetett szabotázshoz, amikor is a csapat autóinak üzemanyagtartályában gyanús fehér port találtak.

Stepney a fülöp-szigeteki nyaralásáról üzenve minden vádat tagadott. A Ferrari szóvivője, Luca Colajanni most azt nyilatkozta a német Auto Motor und Sportnak, hogy a csapat kezében “meggyőző” bizonyíték van a szakember bűnösségét illetően.

A Stepney elleni vád is változott, legalábbis a sajtó szerint mégsem a szabotázsüggyel kapcsolatban nyomoznak a brit ellen, hanem ipari kémkedés a gyanú, méghozzá a feltételezés szerint a 2007-es autó terveinek és alkatrészeinek átjátszása valamelyik rivális csapatnak.

Címkék: autó-motor