FTC: újabb pályázatot ír ki a KVI

A Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) szerdán közzéteszi a Ferencvárosi Torna Club (FTC) Üllői úti stadionjának és a hozzá tartozó területek tulajdonjogának értékesítésére vonatkozó, immár harmadik pályázatát - tájékoztatta hétfőn a KVI az MTI-t.

Kapcsolódó linkek

ftc.lap.hu
sport.lap.hu

A közlemény szerint a pályázat eredményességének az ingatlan vételár megfizetésén túl további feltétele, hogy a nyertes befektető megvásárolja az FTC Labdarúgó Zrt. közel 100 százalékos tulajdoni hányadát, kifizesse a Ferencvárosi Torna Club használati jogát, illetve kötelezettséget vállaljon az FTC labdarúgó stadionjának felújítására.

Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium sport szakállamtitkársága, és Dámosy Zsolt, az FTC akkori elnöke 2007. március 30-án megállapodott az egyesület Üllői úti ingatlanával kapcsolatos újabb pályázat meghirdetésének részleteiről és feltételeiről.

A felek egyetértettek a legfőbb szempontokban, amelyek közül kiemelkedik, hogy garantálni kell a szakosztályok folyamatos és zavartalan működését. Az egyezség továbbra is biztosítja a klub utánpótlás és felnőtt versenyzőinek sportolási lehetőségét. A rögzített feltételek erre biztos garanciát adnak.

A megállapodás megjelöli az egyes szakosztályok működési helyét, valamint az ingatlannal kapcsolatos pályázat meghirdetésének részleteit és feltételeit.


Gazdát keres a hat plusz két hektáros ingatlan (MTI)



A hat plusz két hektáros ingatlanra először 2005 novemberben írtak ki nyílt pályázatot, ez azonban eredménytelennek bizonyult, mert a jelentkező TDZ Kft. nem tudta teljesíteni a kiírásban szereplő feltételeket. Ezután újrakezdődtek a tárgyalások a fővárosi klub, a KVI, a Nemzeti Sporthivatal és a Sportfolió Kht. részvételével. A Ferencvárosi TC küldöttgyűlése 2006. április 28-án fogadta el az ingatlan hasznosításáról szóló új, második pályázat tartalmát képező dokumentumot. Ezt követően a KVI meghirdette a közbeszerzési pályázatot.

Tavaly június 8-án kiderült, hogy mindössze egyetlen cég, a spanyol Torre Rioja Madrid SA jelentkezett, amelyet a pályázati eljárásban a HI Grupo Kft. képviselt. A pályázó azt igérte, hogy garantálja az FTC Labdarúgó Zrt. működésének folytonosságát, biztosítja a labdarúgás jövőjének pénzügyi fedezetét, a szakmai munka elősegítésére szükség esetén felhasználja a spanyol futballban szerzett tapasztalatokat, teljesíti a pályázatban megfogalmazott, az UEFA előírásoknak is megfelelő stadion-felújítást, a stadion közvetlen közelében létrehoz egy olyan sportcentrumot, amely kulturált sportolási és szórakozási lehetőséget kínál.

A KVI 2006. augusztus 7-iki döntése szerint érvényes, de eredménytelen volt az Üllői úti hat plusz két hektáros terület hasznosítására benyújtott pályázat. Akkori sajtóinformációk szerint “állítólag nem volt rendben a spanyolok bankgaranciája, a vevőjelölt viszont vagyonkezelési jog helyett tulajdonjogot kért”.

Címkék: foci