Perjési kapta a Teátrum életműdíjat

Teátrum-életműdíjjal tüntették ki Perjési Barnabást, aki évtizedeken át a Szentendrei Teátrum vezetőjeként tevékenykedett és tavaly vonult nyugállományba, a kitüntetést vasárnap, a nyári színház nyitóelőadásán vehette át a neves szakember.

Kriaszter Attila, a Szentendrei Teátrum új igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy az idén 39. alkalommal rendezik meg a szentendrei nyári színházi eseménysorozatot, amelyre ez évben minden eddiginél gazdagabb programmal, összesen 40 előadással készültek. Négy helyszínen zajlanak majd az események.

A teltházas nyitóelőadáson Shakespeare darabját Szent Iván éjjelén címmel adta elő a Merlin Nemzetközi Színház együttese a városháza udvarán berendezett színpadon. A rendezvények sora jövő vasárnap Pitti Katalin áriaestjével folytatódik a Péter Pál templomban.

A nyári színházi sorozat augusztus 18-án a komáromi Magyarock dalszínház előadásával zárul: az Aranyember című musicalt hallgathatja meg a közönség.

A színházi rendezvényekkel párhuzamosan zajlik a 49. Szentendrei nyár kulturális eseménysorozat, amelyen száznál is több zenei, képzőművészeti, tánc- és filmbemutatóra kerül sor – hívta fel a figyelmet Kriaszter Attila.

Címkék: Magazin