Kásásék nyerték az Euroliga-döntőt

Visszavágott a Pro Recco csapata az egy évvel korábbi döntőben elszenvedett vereségért a címvédő Jug Dubrovniknak a férfi vízilabda Euroliga milánói fináléjában. A győztes olasz csapat góljainak majdnem a felét magyarok lőtték.

Kapcsolódó linkek

vizilabda.lap.hu
sport.lap.hu

Tavaly szintén ez a két gárda vívta a Final Four döntőjét, akkor a horvátok ünnepelhettek. Idén is rendkívülien szoros csatában dőlt el az aranyérem sorsa, a Pro Recco két magyarjának, Kásás Tamásnak és Madaras Norbertnek nem kis szerepe volt abban, hogy 2003 után ismét az olasz együttes került Európa trónjára.

Madaras Norbert egyszer volt eredményes, még az első negyedben, Kásás Tamás pedig az első három játékrészben egy-egy alkalommal talált be. A szoros meccsen egyik csapat sem tudott komolyabb előnyt összeszedni, az utolsó negyednek 8-7-es olasz vezetésnél vágtak neki a felek. A két kapus Vican és Tempesti elképesztő bravúrokat mutatott be az egész meccsen, de a sorsdöntő pillanatokban még erre is rátett egy lapáttal.


Az ünneplõ olaszok, középen Kásás Tamás (vlv.hu)


A horvátok Madaras végleges kiállítása után egyenlítettek, de a pénteki elődöntőben sorsdöntő gólt szerző Felugo ismét betalált, így az olasz csapat diadalmaskodott. A bronzmérkőzést hosszabbítás után a szerb Pertizan Beograd nyerte az Olimpiakosz Pireusz ellen.

Final Four:
Döntő
Pro Recco (olasz)-Jug Dubrovnik (horvát) 9-8

Bronzcsata
Partizan Beograd (szerb)-Olimpiakosz Pireusz (görög) 15-13, hosszabbítás után

Címkék: Csapatsport