Henin remek formában

A világelső belga Justine Henin jó formában várja a hétfőn kezdődő wimbledoni bajnokság rajtját: az eastbourne-i döntőben három szettben verte a második helyen kiemelt francia Amelie Mauresmót.

Kapcsolódó linkek


tenisz.lap.hu
sport.lap.hu


Henin három szoros szettben győzte le francia ellenfelét, ezzel a két hete a Roland Garroson diadalmaskodó belga klasszis idei ötödik, összesen 34. WTA-tornagyőzelmét szerezte meg egyesben. Nem utolsósorban füvespályán is visszavágott Mauresmónak a tavalyi wimbledoni fináléban elszenvedett vereségért. „Ez a győzelem növeli az önbizalmamat a következő Grand Slam-verseny előtt. Amelie füvön a világ egyik legjobb női játékosa, és ezt tavaly bizonyította is ellenem Wimbledonban. Hatalmas fenyvertény legyőzni őt” – így Henin.

A hollandiai s’Hertogenbosch-ban rendezett füvespályás női tornát Anna Csakvetadze nyerte, miután a fináléban három játszmában jobbnak bizonyult az első helyen kiemelt Jelena Jankovicsnál. A húszéves orosz teniszező idei második, pályafutása negyedik tornagyőzelmét aratta. A nottinghami férfi verseny – szintén füvön – Ivo Karlovic sikerét hozta, a horvát óriás a francia Arnaud Clément ellen diadalmaskodott a döntőben. Karlovic ezzel megszerezte második ATP-tornagyőzelmét.

s’Hertogenbosch, férfi torna, elődöntő:
Ljubicic (horvát, 2.)-Benneteau (francia) 7:6, 3:6, 6:4
Wessels (holland)-Dupuis (francia) 7:6, 7:6

Eastbourne, női torna, döntő:
Henin (belga, 1.)-Mauresmo (francia, 2.) 7:5, 6:7, 7:6

s’Hertogenbosch, női torna, döntő:
Csakvetadze (orosz, 3.)-Jankovics (szerb, 1.) 7:6, 3:6, 6:3

Nottingham, férfi torna, döntő:
Karlovic (horvát)-Clément (francia, 8.) 3:6, 6:4, 6:4

Címkék: tenisz