Wimbledon: erős ellenfelek várnak a magyarokra

Elkészült a hétfőn kezdődő wimbledoni tenisztorna sorsolása: a selejtezőből feljutott Szávay Ágnes a cseh Eva Birnerova ellen kezd, Czink Melinda riválisa a 6. helyen kiemelt szerb Ana Ivanovics lesz.

Szávay eddig egyszer játszott Birnerovával, két évvel ezelőtt, az acapulcói tornán két játszmában nyert ellene. Czink Melinda szintén 2005-ben, a canberrai viadalon kétszer is megmérkőzött Ivanoviccsal: előbb a selejtező utolsó fordulójában kapott ki szerb ellenfelétől – majd szerencsés vesztesként továbbjutva – a fináléban is vereséget szenvedett tőle.

A férfiaknál a címvédő, sorozatban négyszer győztes, első helyen kiemelt svájci Roger Federer az orosz Tejmuraz Gabasvili ellen kezd, míg a másodikként rangsorolt spanyol Rafael Nadal riválisa az amerikai Mardy Fish lesz.

A nőknél az első helyen kiemelt belga Justine Henin az első körben az argentin Jorgelina Carveróval találkozik, az orosz Marija Sarapova (2. kiemelt) pedig a tajvani Csüng-csien Csennel (Yung-jan Chan) mérkőzik. A címvédő, negyedik helyen rangsorolt francia Amélie Mauresmo első ellenfele az amerikai Jamea Jackson lesz.

Címkék: tenisz