Férfi kézilabda-Eb: egy csoportban a világbajnokkal

A magyar férfi kézilabda-válogatott a világbajnok Németországgal, valamint Spanyolországgal és Fehéroroszországgal került egy csoportba az Európa-bajnokság csoportkörének sorsolásán.

Kapcsolódó linkek


kezilabda.lap.hu
sport.lap.hu

A spanyolok a legutóbbi kontinensvetélkedőn a második helyen végeztek. Az Eb-t jövő január 17. és 27. között rendezik Norvégiában. A négy négyes csoportból a legjobb három-három jut tovább a középdöntőbe. A csoportküzdelmeknek Drammen, Bergen, Stavanger és Trondheim ad otthont, és az utóbbi két városban lesz a középdöntő is, míg Lillehammer rendezi az elődöntőt és a finálét.

„Európában alig van különbség a csapatok között, hihetetlenül kiegyensúlyozott a mezőny” – mondta a sorsolás után Skaliczki László, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. „Mindent megteszünk a jó eredmény eléréséért, de csak abban az esetben reménykedhetünk a sikeres szereplésben, ha elkerülnek minket a sérülések és mindenki elhiszi, hogy sikerülhet. Csak olyanok kerülhetnek be az utazó keretbe, akik maximálisan motiváltak. A hit rengeteg plusz erőt ad és nekünk minden erőre szükségünk lesz, hogy jó eredményt tudjunk elérni.”

A csoportbeosztások
A-csoport:
Szlovénia
Csehország
Horvátország
Lengyelország

B-csoport:
Oroszország
Montenegró
Dánia
Norvégia

C-csoport:
Spanyolország
Németország
Magyarország
Fehéroroszország

D-csoport:
Izland
Svédország
Franciaország
Szlovákia

Címkék: Csapatsport