NB I-es lehet a Tatabánya

Az FC Tatabánya anyagi helyzete stabilizálódott, és ez biztossá teszi az indulását az NB I-ben – állapította meg Török József, a labdarúgócsapatot működtető Sziget Foci Kft. ügyvezetője.

A Görögországban tartózkodó elöljáró szerint korábban forráshiány miatt kétséges volt, hogy a klub érvényesíteni tudja az NB I-be való feljutás jogát. Ebben az esetben a szabályok szerint csak a harmadosztályban indulhatott volna. Szerencséjükre másképp történt.

Egy napja ugyanis a bajnok DVSC–TEVA vezetői megállapodtak a Tatabányáról érkezett csatárral, Dorge Rostand Kouemahával. A volt kameruni gólkirály négy évre kötelezte el magát a Bajnokok Ligája-indulás előtt keretét erősíteni óhajtó Debrecen csapatánál. A játékosért adott összeget a felek nem hozták nyilvánosságra.

Török József jelenleg támadót, középpályást és védőt is keres. Közben a megyeszékhely képviselőtestülete megszavazta 130 millió forint felszabadítását a város költségvetéséből, amiből december 31-ig kiépítik a villanyvilágítást az FC Tatabánya stadionjában.

Címkék: foci