Juventus: megnyílt a torinói játékosdiszkont

Az Internazionale fiskális ügyei miatt ismét háborgó olasz élvonalba visszakapaszkodott Juventus a jelek szerint a Serie A-ban sem szeretne középszerűségbe süllyedni.

Claudio Ranieri együttese csütörtökön két (egyes források szerint három) játékossal is megállapodott.

A Gazzetta dello Sport és a szintén tekintélyes Corriere dello Sport sportnapilapok információi szerint a torinóiak csütörtökön szerződtették Almiront és Tiagót. Az Empoli argentin támadó középpályása 7 millió euróért költözött az Alpok lábához, de emellett Giovinco kölcsönbe a kiscsapathoz került, míg Paro és Volpato játékjogait ezentúl megosztva birtokolja a két klub.

A 26 esztendős Almironról érdemes tudni, hogy 2004 óta idényenként hat-hat gólt szerzett, ám legutóbb rukkolt elő a legnívósabb teljesítménnyel, s így a Gazzetta osztályzatai alapján a negyedik legjobb középpályás volt a Serie A-ban.

A Braga, a Benfica, a Chelsea, s legutóbb a Lyon csapatában megfordult portugál válogatott Tiago négy évre írt alá, s ezért a „zebrák” 15 millió eurót fizettek a franciáknak.

Az Olympique igencsak jól járt, hisz a Chelsea által még 15 millióért megszerzett védekező középpályást „potom” 10 millióért vették meg tavalyelőtt. Bár elsősorban labdaszerzésben jeleskedik, Tiago a támadásokból is kiveszi a részét; ezt a 2006-os világbajnokságon lőtt pazar góljával is igazolta.

A két új szerzeménnyel jelentősen erősödhet a Juventus középpályája, Almiron érkezése ugyanakkor a távozási szándékát nem egyszer hangoztató Camoranesi lelépését is előrevetítheti. Nincs kizárva ugyanakkor, hogy a torinóiak a szűk közeljövőben eddigi legnagyobb fogásukként az új olasz csodagyerek, Fabio Quagliarella aláírását is meglobogtatják.

A Corriere szerint a Juventus képviselői már csütörtök hajnalban megegyeztek a Sampdoriában idén 13 gólt szerző fiatal csatár jogait a hét közepe óta egyedül birtokló Udinesével (korábban a Sampdoria és a friuliak 50-50 százalékban rendelkeztek a támadó jogai felett, ám az udineiek 7 millió euróért kivásárolták partnerüket).

A torinói menedzsment korábban az ismertebb játékosok közül Grygerát (Ajax), Iaquintát (Udinese), Szalihamidszicset (Bayern München), illetve az egyaránt kölcsönből visszatérő Tacchinardit (Villarreal), Miccolit (Benfica) és Criscitót (Genoa) is leigazolta.

Címkék: foci