Bemutatkozott Szolnokon Balázs Péter

Bemutatkozott Balázs Péter, a szolnoki Szigligeti Színház közelmúltban megválasztott új igazgatója a teátrum szerdai nyílt társulati ülésén, amelyen azt mondta: eklektikus, sokszínű és nyitott színházat szeretne közönségbarát darabokkal, ez azonban nem jelent művészileg értéktelen produkciókat.

Az új vezető közölte: noha nem az ő dolga lenne, bocsánatot kér a társulat tagjaitól azért, hogy az elmúlt hónapokban nem a legideálisabb körülmények között kellett dolgozniuk.

Balázs Péter a társulatnak bemutatta két közvetlen munkatársát, Kiss József művészeti vezetőt, valamint Bor Zoltán produkciós igazgatót, aki a színház kommunikációjáért is felelős lesz. Az igazgató a 2007/2008-as műsortervről szólva közölte: az első, szeptemberben színpadra kerülő mű a Zsuzsi kisasszony című nagyoperett lesz Kálmán Imre zeneszerző születésének 125 évfordulója tiszteletére, a rendezésre Bodrogi Gyulát kérte fel. Ez egyben azt is jelenti, hogy ebben a szezonban nem játszik a Budapesti Operettszínház Szolnokon, így nem fizetnek ki egy darabért 25-30 millió forintot – tette hozzá.

További tájékoztatása szerint Kiss József Az angyalok nem sírnak című drámáját október 23-án viszik színre, lévén, hogy a darab 1956-os forradalmi eseményeket idéz fel. Ezt követően a Charles Dickens művéből készült Olivert mutatják be Vikidál Gyulával, a meghatározó gyerekszerepre a tervek szerint szolnoki kisdiákot választanak ki. A közönség láthatja majd a szezon második felében a Két úr szolgája című Goldoni-vígjátékot, Hunyadi Sándor Feketeszárú cseresznye című színművét és Maugham Színház című darabját. Ez utóbbiban színre lép Balázs Péter is, partnere vendégként Bánsági Ildikó lesz.

A társulati ülésen megjelent Szalay Ferenc polgármester elmondta: a város a színház mellett áll majd, de cserében elvárja, hogy aki marad Szolnokon, az szívvel-lélekkel dolgozzon a közönség mind színvonalasabb kiszolgálásáért.

Címkék: Magazin