EURO 2012: gondok az ukránoknál

Az európai szövetséget (UEFA) nagyon nyugtalanítja az öt év múlva esedékes labdarúgó Európa-bajnokság döntőjének otthont adni hivatott kijevi Olimpiai Stadion körül kialakult áldatlan helyzet.

Kapcsolódó linkek


foci.lap.hu
sport.lap.hu

A stadion rekonstrukciója mindmáig nem kezdődött el, ami erőteljesen befolyásolhatja Ukrajna Eb-előkészületeinek megítélését. Az UEFA egyik legfőbb gondja az, hogy sportaréna tőszomszédságában kereskedelmi-szórakoztató központ épül. „Az Eb-meccsek ebben a stadionban nem lesznek, ha a környezetét nem tisztítják meg, s nem biztosítanak menekülési útvonalat a szurkolóknak” – fakadt ki maga Michel Platini UEFA-elnök azon a munkaülésen, amelyet az európai szövetség képviselőivel együtt tartott a 2012-es Eb-t rendező Lengyelország és Ukrajna futballvezetése az előkészületek állásáról.

Az Ukrán Labdarúgó-szövetség vezetője, Hrihorij Szurkisz kijelentette, hogy a kérdés mihamarabb kormányzati szintű döntést igényel. A lengyelek közben jelezték, amennyiben Ukrajna nem tudja kedvezően megoldani az Olimpiai Stadionnal kapcsolatos kérdést, társrendezőként készek a Kijevbe szánt döntőt és néhány más találkozókat is saját stadionjaikban megrendezni. A lengyel-ukrán „tandem” az olasz, illetve a szavazatot sem kapott magyar-horvát pályázattal szemben nyerte el a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság rendezési jogát.

Címkék: foci