Real: Capellót a bajnoki cím sem mentette meg

Hiába lett vasárnap spanyol bajnok a királyi gárdával Fabio Capello, az egyesület vezetői a következő szezonban már nem számítanak a szolgálataira. Egybehangzó spanyol lapjelentések szerint jövőre Bernd Schuster ülhet a Real Madrid kispadjára.

Kapcsolódó linkek

realmadrid.lap.hu
sport.lap.hu

A fővárosi egyesület mindenható ura, az elnök Ramón Calderón állítólag már jó ideje eldöntötte, hogy a jelenleg a Getafénél alkalmazásban álló Bernd Schuster lesz a 2007/2008-as szezonban a csapat trénere. A német szakember lapjelentések szerint már márciusban előszerződést kötött a klubbal.

A keddi spanyol lapok is erre a kora tavaszi megállapodásra utalnak. Információik szerint, ha a márciusban aláírt kontraktustól mégis eláll a madridi csapat, akkor a Spanyolországban Szőke Angyalnak becézett tréner egymillió eurót kapna. Schuster ugyan cáfolta ennek az előszerződésnek a létezését, de bejelentette, hogy az elkövetkező napokban “fejlemények” várhatóak az ügyben.

Fabio Capello ugyan szívesen maradna Madridban, de a napokban meglehetősen pesszimistán nyilatkozott. “Az az érzésem, hogy a vezetőség a bajnoki cím ellenére nem áll mögöttem. Nem tőlem függ, hogy maradok e, ebben a kérdésben az elnök dönt.” A tréner arról is beszélt, hogy az edzősködéssel is felhagyhat, ha nem számítanak rá a bajnoknál.

Az 1980-ban a német válogatottal Európa-bajnok Schuster eközben jelezte, hogy átvenné az olasz helyét. “Készen állok a feladatra, régóta készülök már arra, hogy átvegyem a Real Madrid irányítását” – nyilatkozta a Német Labdarúgó Szövetségnek (DFB) a Getafe jelenlegi vezetőedzője.

Calderón a spanyol lapok szerint jövő héten, az elnökségi ülés után fogja bejelenteni döntését. Szombaton a Getafe a spanyol Király Kupa döntőjében érdekelt, minden bizonnyal ezért is várnak Schuster leszerződtetésének a nyilvánosságra hozatalával. A mérkőzést mellesleg abban a Bernabeu-stadionban játsszák, ahol a német jövőre irányíthatja a bajnokcsapatot.

Címkék: foci