Kubica nem versenyezhet

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) orvosi testülete nem engedélyezte a Montralban súlyos balesetét nagyobb baj nélkül megúszó Robert Kubica indulását az Egyesült Államok Nagydíján.

Kapcsolódó linkek


forma1.lap.hu
sport.lap.hu


A 22 éves versenyző csalódottam vette tudásmul a döntést, már csak azért is, mert csapata, a BNW, illetve annak orvosi stábja áldását adta a hétvégi szereplésére, nevezték is az Egyesült Államok Nagydíjára, csakhogy a FIA orvosi testülete, amely leginkább az agyrázkódásának következményeit vizsgálta, keresztülhúzta a lengyel számításait, ugyanis versenyzésre alkalmatlannak találta.

„Teljesen jól érzem magam, nagyrészt már ki is töröltem az emlékezetemből a bukást. Csalódott vagyok, hogy nem indulhatok Indianapolisban, mert versenyezni akartam” – mondta szomorúan Kubica, aki a szezon eddigi legnagyobb bukását szenvedte el Montrealban. A Kanadai Nagydíjon Jarno Trulli hátsó kerekét érintve a levegőbe emelkedett, elvesztette uralmát az autója felett, amely 200 kilométer/órás tempóval a falnak csapódott, majd az aszfaltcsík másik oldalán lévő falnak is nekiütközött.

A BNW rommá tört, Kubica ugyanakkor nagyobb baj nélkül, agyrázkódással és bokaficammal megúszta a szörnyű balesetet. A BMW-istálló Kubica helyett a német Sebastian Vettelt nevezi a viadalra.

Címkék: autó-motor