Alonsót cáfolta a csapatfőnök

Fernando Alonso hétfőn arról beszélt, hogy nem érzi egészen jól magát a McLarennél, mert a brit csapat nagyobb támogatást ad a brit Lewis Hamiltonnak.

A csapatfőnök Ron Dennis szerint ilyenről nincs szó, a McLarennél a versenyzők egyenlő feltételekkel küzdhetnek a világbajnoki címért, mindkét pilóta ugyanolyan támogatást és segítséget kap, és az egész ügyet a sajtó fújja fel. A két versenyző kapcsolata jó és egyre csak fejlődik, s véleménye szerint Alonso szavait félreértették. “Természetes, hogy a brit és spanyol média minden futam után szinte csüng a pilóták ajkain és bármit mondanak, azt felhasználják” – mondta. “Néha az újságírók kiragadják szövegkörnyezetükből a mondatokat, amelyeket aztán úgy tálalnak, hogy teljesen más értelmet kapnak.”

Egyenlő esélyek

“A McLaren Mercedes csapat lelkes és küzdő szellemű emberekből áll, van egy egészséges verseny a két autón dolgozó gárda között – ez elkerülhetetlen, de nem is jelent gondot. Azt viszont újra kijelenthetem, hogy mindkét versenyző azonos felszereléssel, azonos támogatással és azonos lehetőségekkel készülhet nyerni, és ezt Fernando és Lewis is tudja és elfogadja.” – mondta az összetettben vezető istálló első embere.

Alonso hétfői “panaszáról” Dennis így beszélt: “Fernando szavai, megfelelően olvasva igazak: nincs régóta a csapatnál, a kapcsolat még fejlődhet. A csapat pedig semmivel nem akarja ezt a fejlődő jó kapcsolatot veszélyeztetni.”

Kubica indulna

A BMW-Sauber engedélyezte az indulást az Egyesült Államok Nagydíján Robert Kubicának, aki vasárnap sértetlenül megúszta szörnyű balesetét a Forma-1-es világbajnokság kanadai futamán. “Csütörtökön még egy vizsgálat vár rá, és ha az orvosok rábólintanak, Robert versenyezhet Indianapolisban. Ha nem, akkor Sebastian Vettel vagy Timo Glock ül a volán mögé” – mondta Mario Theissen sportigazgató. A BMW időközben már el is készítette a 22 éves Kubica új kocsiját.

Címkék: autó-motor