Változás a brazil keretben

Julio Baptistát is behívta a keretébe Dunga, a dél-amerikai kontinenstornára készülő brazil labdarúgó-válogatott kapitánya.

Kapcsolódó linkek


foci.lap.hu
sport.lap.hu


A szakvezető ugyan már május végén kihirdette 34 fős bő keretét, ám egyik kiválasztottja, Zé Roberto bejelentette, hogy nem kíván többet címeres mezben a pályára lépni. „Több mint tizenkét éven át, 86 mérkőzésen szolgáltam hűséggel, alázattal és méltósággal a nemzeti csapatot, de most úgy döntöttem, abbahagyom a válogatottban” – nyilatkozta a 33 labdarúgó, aki a következő szezonban visszatér a Bayern Münchenbe.

Zé Roberto helyett Julio Baptista kapott meghívót a brazil keretbe. A Real Madrid csatára, aki legutóbb az angol Arsenalban szerepelt kölcsönben, utoljára tavaly szeptemberben ölthette magára az aranysárga-zöld mezt, eddigi 18 válogatott mérkőzésén hatszor volt eredményes.

További változás nem történt a keretben, az már korábban kiderült, hogy Rodaldinho és Kaká nem vesz részt a tornán. A dél-amerikai kontinensviadal június 26-án kezdődik Venezuelában, Brazília eddig hét alkalommal nyerte meg a Copa Americát.

A brazil keret
Kapusok: Helton (FC Porto), Doni (AS Roma). Védők: Alex Silva (Sao Paulo), Alex (PSV Eindhoven), Juan (Bayer Leverkusen), Naldo (Werder Bremen), Gilberto (Hertha Berlin), Maicon (Inter Milan), Daniel Alves (Sevilla), Kleber (Santos). Középpályások: Josue (Sao Paulo), Diego (Werder Bremen), Elano (Sahtar Doneck), Mineiro (Hertha), Anderson (FC Porto), Fernando (Bordeaux), Gilberto Silva (Arsenal). Csatárok: Robinho (Real Madrid), Vagner Love (CSZKA Moszkva), Afonso (SC Herenveen), Fred (Lyon), Julio Baptista (Real Madrid).

Címkék: foci