Újabb vizsgálat indul a Juve ellen

A Serie-B utolsó fordulójában a Juventus egy góllal vesztette el a számára már tét nélküli meccset a La Spezia ellen. Az eredmény az Arezzo kiesését jelentette, ám a kiscsapat vezetői vizsgálatot kezdeményeztek az olasz fociszövetségnél.

Kapcsolódó linkek

juventus.lap.hu
sport.lap.hu

Az olasz másodosztály utolsó fordulójában az élvonalbeli szereplést már korábban bebiztosító Juventus 3-2-es vereséget szenvedett a La Spezia otthonában. A kiscsapat a győzelmet jelentő találatot a rendes játékidő utolsó pillanataiban szerezte. Az Arezzo vezetői szerint „gyanús körülmények” között veszítette el az összecsapást a torinói gárda, és ezért az olasz labdarúgó szövetségnél (FIGC) vizsgálat elindítását kezdeményezték. „A városi tanács arra kéri a szövetséget, hogy garantálják a bajnokság korrekt lebonyolítását” – olvasható Arezzo városi tanácsának a közleményében.

A Juventus az elmúlt szezont a második vonalban abszolválta, miután tavaly nyáron a bundabotrányban való érintettsége miatt megfosztották a 2006-os bajnoki címétől, és egy osztállyal lejjebb sorolták. Az együttest pontlevonással is sújtották, de ennek ellenére könnyedén, fordulókkal a bajnokság vége előtt megnyerte a Serie B-t.

Az Arezzo is érintve volt a botrányban, a kiscsapat hat pont mínusszal kezdte a pontvadászatot. A büntetés nélkül a toszkánai csapat simán bennmaradt volna, így azonban készülhet a harmadosztályra, míg a Juve ellen diadalmaskodó La Spezia osztályozót játszik a másodosztálybeli tagságért.

Címkék: foci