Alonsónak nem jó a McLarennél

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso bevallotta: kissé kényelmetlenül érzi magát mclarenes csapattársa, Lewis Hamilton bámulatos Forma-1-es debütálása és az őt körülvevő eksztatikus hangulat miatt.

Kapcsolódó linkek

fernandoalonso.lap.hu
sport.lap.hu

Fernando Alonso két világbajnoki cím megszerzése után tavaly év végén szerződött a Renault-tól a McLarenhez. Ugyanekkor került a csapathoz az újonc Lewis Hamilton, aki mostanra szupersztárrá nőtte ki magát, már-már elhomályosítva a világbajnokot. Alonso azt mondja, hogy sosem érezte magát teljesen jól a McLarennél, de számított is erre, amikor megtudta, hogy Hamilton lesz a csapattársa.

“Nos, kezdettől fogva nem éreztem magam tökéletesen jól. Egy nagyszerűen teljesítő brit csapattársam van egy brit csapatnál, természetes, hogy minden támogatást és segítséget ő kap meg, ezt a kezdetektől megértettem. De nem panaszkodom, hat versenyből kettőt megnyertem, négyszer voltam a dobogón, és a 40 pontom lehetővé teszi, hogy a bajnoki címért küzdjek.”


Harmadik vébé címére tör (vezess.hu)


A brit média eksztázisban van Hamilton sikerei miatt, de a spanyolt ez nem nagyon érdekli: “Teljesen hidegen hagy. Ugyanezek az újságírók nem írhattak volna semmiről, ha a biztonsági autó egy körrel később jön ki, és Hamiltonnak már nem lett volna üzemanyaga. A spanyol sajtó sokkal tisztelettudóbb, mint a brit” – mondta Fernando.

Alonso Hamiltonnal szembeni nyolcpontos hátránya ellenére nyugodt, azt mondja, hogy a bajnokságot nem most kell megnyerni, az esélyei pedig jók. “Nyugodt vagyok, jól érzem magam, de tudom, hogy mások egy kicsit türelmetlenek, hogy mikor állok újra az élre. De második vagyok, nyolc pont hátránnyal. Sokkal rosszabb is lehetne, ha a Renault-nál, a Hondánál vagy bármelyik másik csapatnál lennék. Pontosan úgy állok, ahogy elképzeltem: egyértelmű esélyem van Brazíliában megszerezni a bajnoki címet, de nem most, hat verseny után.”

Címkék: autó-motor