Menesztették a Betis trénerét

A sevillai klub a hétvégén hazai pályán elszenvedett 5-0-s vereséget követően kirúgta Luis Fernandezt, akit a B csapat trénere, Francisco Caparro vált a kispadon. A Real Betisnek az új edzővel kell bebiztosítania az élvonalban maradást.

Kapcsolódó linkek

spanyolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A Betis jelenleg a tabella 16. helyén tanyázik, és mindössze hárompontos az előnye az utolsó előtti helyen álló Real Sociedaddal szemben, és így az utolsó fordulóban egy esetleges vereséggel simán kieshet az élvonalból. „Változtatnunk kell a bajnokság utolsó fordulójára. Nyernünk kell a Racing Santander ellen” – kommentálta Manuel Ruiz de Lopera, a klub egyik tulajdonosa Fernandez menesztését.

Az egykori francia válogatott futballista öt hónapja ült le a Betis kispadjára, a posztról lemondó Javier Iruretát váltva. A klub története során nem szenvedett hazai pályán ilyen súlyos vereséget, és a szurkolók az Osasuna elleni mérkőzés után a tréner lemondását követelték. A 47 éves szakvezetővel decemberben jól kezdett a Betis, de a pontvadászat végére elfogyott a lendület: a csapat az utolsó 13 meccséből egyet sem tudott megnyerni, és két közvetlen, a kiesés ellen harcoló riválissal szemben alulmaradt.

Jelenleg csak a Tarragona biztos kieső, a két másik helyre még négyen „pályáznak”. A legkedvezőtlenebb helyzetben a 34 pontos Real Sociedad van, de a Celta Vigo (36) a Bilbao és a Betis (37-37) sem érezheti még magát biztonságban. Az utolsó fordulóban a Betis a Racing Santander otthonába látogat, a Bilbao a Levantét, a Vigo a Getafét fogadja. A legnehezebb dolga a Sociedadnak lesz, a kiscsapat a biztos negyedik Valenciával találkozik idegenben. Pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmények döntenek.

Címkék: foci