Kubicának semmi baja (videó)

A legfrissebb jelentések szerint a lengyel Robert Kubica jóformán sértetlenül megúszta szörnyű balesetét vasárnap a Forma-1-es világbajnokság Kanadai Nagydíján. Hétfőn este már a kórházat is elhagyhatta.

Kapcsolódó linkek

forma1.lap.hu
sport.lap.hu

Nincs komolyabb baja a BMW lengyel pilótájának. Robert Kubica a Kanadai Nagydíj 27. körében szenvedett rendkívül komoly balesetet. A lengyel az eset előtt körülbelül 280 km/órás tempóval próbálta előzni Jarno Trulli Toyotáját, amikor a két autó összeérhetett.

Ettől Kubica autója elhagyta a pályát, ahol előbb nekiütközött a korábban kiesett Scott Speed Toro Rossójának, majd a betonfalnak csapódott. Kubicának esélyes sem volt a baleset elkerülésére, mivel autója felpattant a levegőbe, és így irányíthatatlanul repült a kerítésnek (videó).

Kubica ide-oda nyakló sisakja nem jósolt túl sok jót, és az sem, hogy a mentőalakulat hosszú percekig dolgozott a kimentésén, ahonnan a pálya orvosi központjába, majd helikopterrel a montreali kórházba szállították. Később többféle információ látott napvilágot, például, hogy eltörte a lábát.

Végül azonban a Sacre-Couer kórház hivatalos közleményben tudatta, hogy Kubica jól van. “Mr. Kubicán elvégezték az összes szükséges vizsgálatot, úgy tűnik, a baleset nem járt súlyos következményekkel. Enyhe agyrázkódást kapott, valamint kificamodott a jobb bokája. Az állapota stabil, és az élete nincs veszélyben.” – derül ki a közleményből.

A BMW vezetője, Mario Theissen is megerősítette a hírt, majd a kérdésre, hogy a lengyel pilóta versenyezhet-e a hétvégi amerikai nagydíjon, még nem tudott válaszolni: “Majd csak Indianapolisban hozzuk meg a döntést, az orvosi vizsgálatok után” – mondta. Ha Kubica nem versenyezhet, akkor várhatóan valamelyik BMW-tesztpilóta, Sebastian Vettel vagy Timo Glock ugrik majd be helyette.

A pilóta hétfő este elhagyhatta a kórházat: “Nagyon jól érzem magam, visszanézve a balesetet hihetetlen szerencsém volt. Amennyiben az orvosok engedik, a hétvégén már ott leszek Indinapolisban.”

A futamot mellesleg a brit újonc, Lewis Hamilton nyerte meg, ezzel első F1-es diadalát aratva. A második helyet a BMW-s Nick Heidfeld szerezte meg, harmadik pedig a 19. helyről rajtoló Alexander Wurz lett.

Címkék: autó-motor