Erdei Zsolt csúcsformában

Már csak egy hét van hátra Erdei Zsolt (26-0-0) nyolcadik világbajnoki címvédő mérkőzéséig. A magyar június 16-án, a budapesti SYMA csarnokban az amerikai George Blades ellen kockáztatja világbajnoki trónját.

Erdei egy héttel az összecsapás előtt súlyban van (79,3 kg), ami ebben a sportágban különösen örömteli, hiszen az utolsó napokban kellőképpen rá tud készülni az előtte álló feladatra, és fizikálisan is többet hozhat ki magából Blades ellen.

„Otthon már csak a formaidőzítés lesz hátra. Egyre gyorsabbak, pörgősebbek az edzések, és én is mind jobban érzem magam. Tőlem akár most is bokszolhatnánk” – nyilatkozta a hétfőn Magyarországra érkező Erdei Zsolt.

A gála programja: Erdei Zsolt (26-0-0) a WBO félnehézsúlyú világbajnoki címét kockáztatja az amerikai George Blades-szel szemben, míg a francia Merick Roberge ellen ringbe szálló Hidvégi György (13-1-1) a WBF övét igyekszik megvédeni.

A másik két címmérkőzést külföldiek vívják, hiszen Valerij Brudov a WBA interim cirkálósúlyú világbajnoki címét védi hazánkban, méghozzá az Universumos német-török Firat Arslan ellen. A WBO cirkálósúlyú interkontinentális címéért Alekszandr Alekszejev (10-0-0) és Hector Alfredo Avila (16-7-1) csap össze.

Rajtuk kívül lesz még egy világklasszis bokszoló a gálán, méghozzá az ukrán Andreas Kotelnik, aki Komjáthi Lászlóval fog bokszolni, de kötelek közé lép még Balzsay Károly és Bedák Zsolt is.

Címkék: küzdősport