Kifogást keresett Shannon Briggs

New Jersey állam Sportbizottsága szerint Shannon Briggs állítása, miszerint betegen bokszolt és veszített Szultan Ibragimov ellen, teljesen valótlan.

Kapcsolódó linkek

profiboksz.lap.hu
sport.lap.hu

A new jersey-i hatóságok, egész pontosan a New Jersey Athletic Control Board szerint kizárt, hogy Briggs-t betegen ringbe kényszerítették volna. Mivel a mérkőzést az amerikai egészségi állapota miatt egyszer már elhalasztották, Larry Hazzard tanácsnok külön procedúrára utasította a ringorvost, Dr. Michael Kelly-t, hogy ellenőrizze Briggs egészségi állapotát, valamint a licensz-kiadás feltételeit képező orvosi vizsgálatok papírjait.

“Mr. Briggs a rendszeresített nyomtatványunk szerint 2007 május 24-én vetette magát alá a kötelező orvosi vizsgálatoknak. Ezeket egy floridai orvos végezte el. A széleskörű vizsgálatok eredményein kívül az orvos a megjegyzések rovatban még külön fel is tüntette, hogy Briggs ‘kiváló állapotban’ volt.” – mondta Hazard.


Gyenge meccsen sima verést kapott Briggs (Getty)


“Mr. Briggs-nek egy litániányi kérdésre is felenie kellett Dr. Kelly-nek a mérkőzést megelőző vizsgálaton. A kikérdezésen kívül Dr. Kelly meg is vizsgálta őt. Mr Briggs tüdejét mind a mérkőzést megelőzően, mind azt követően megvizsgálták. Mr. Briggs-et a mérkőzést követően is megkérdezték állapotáról. Mr. Briggs engedélyt kapott Dr. Kelly-től a ringbe lépésre, és Dr. Kelly semmi okot sem talált a meccset követően, ami orvosi kezelést indokolt volna.”

Mivel az emlegetett Dr. Kelly-t New Jersey-ben jó szakembernek tartják, úgy tűnik, hogy Briggs csak kifogást keresett a kritikán aluli teljesítményére, mely a világbajnoki címébe került.

Címkék: küzdősport