200 dollárért olcsó laptop

A Computex egyik legnagyobb bejelentése, hogy az Intel és az Asus egy olyan laptopon dolgozik, amely komoly konkurenciát jelenthet a hamarosan megjelenő OLPC program 100 dolláros laptopjainak.

A százdolláros laptopként elhíresült – de már jó ideje köztudottan drágább – készülékek megjelenése egy Intel-bejelentés szerint komoly versenytársra számíthat a közeljövőben. A kicsi zöld kurblis világmegváltó laptop első tesztpéldányai ugyan eljutottak már a szegény és elmaradott országok döntéshozóihoz, de a korábban szkeptikus Intel-vezetés mostani nyilatkozata szerint professzionális megoldást kínálnak majd az Asus partnerségével azoknak, akik olcsó mobil számítógép beszerzésen gondolkodnak.

A kétszáz dollárra tervezett árral a szegényebb országok oktatási és infrastrukturális szegmensét célozza a két cég, komoly versenyhelyzetbe hozva az OLCP-projekt lobbistáit.


Kicsi a EeePC, de


Az Eee névre keresztelt gép megjelenésére már nem is kell sokat várniuk a leendő vásárlóknak, mivel augusztus környékére ígérik alkotói a meglepő premiert. A két cég jelentős vásárlóerőt lát egy igazán használható, teljes funkcionalitású mobilPC piaci bevezetésében, s amint az első hírek sejtetik, a hagyományos Intel-filozófia részeként webkamera, vezeték nélküli csatlakozás teszi univerzális eszközzé a legújabb olcsó-PC-t.

A Eee kinézetében nem szándékozik felvenni a versenyt a 100 dolláros olcsó PC-vel, sőt a tervek szerint inkább egy kisebb hagyományos laptopra hasonlítana. Az új fejlesztés méretei is a mobilitást tartják szem előtt, s 1 kilónál kisebb súlyával sokak számára szimpatikus alternatívát jelenthet a nehézkesebb, profi laptopokkal szemben.

Címkék: tech