Bővítik, de nem lesz autópálya az M4-es

Az Országgyűlés költségvetési bizottsága – a kormánnyal egyetértésben – támogatta a gazdasági bizottságnak az autópálya-törvényhez benyújtott módosító indítványát, hogy az M4-es út teljes 190 kilométeres szakasza 2-szer 2 sávos gyorsforgalmivá fejleszthető útként valósuljon meg.

Posta Zoltán, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium főosztályvezetője elmondta: az M4-es Üllő keleti csomópontjától, Szolnokot északról érintve Berettyóújfaluig épülhet meg 2-szer 2 sávos gyorsforgalmi útként, illetve néhány szakaszán a meglévő utat építik át 2+2 sávosra.

Ezzel egyidejűleg szintén új elemként belekerült az autópálya-törvény mellékletébe az M35-ös gyorsforgalmi út 4-es főút és 47-es főút közötti összekötő szakasza, így lehetővé válik, hogy az M35-ös délről elkerülje Debrecent.

Az előterjesztés indoklása kiemeli, hogy az M4-es megépítése elősegítheti Pest, Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megye, különösen pedig 8 elmaradott kistérség gazdaságának és versenyképességének felzárkózását, és a Romániából érkező, jelentős közúti teher-tranzitforgalom átvezetését a keleti országrészen.

Címkék: autó