Szabad a verseny a McLarennél

A múlt heti monacói botrány után a McLaren vezetői ragaszkodnak hozzá, hogy a csapatnál most is és mindig szabad és nyílt legyen a verseny.

Kapcsolódó linkek

forma1.lap.hu
sport.lap.hu

A brit sajtóban óriási hullámokat vert kedvencük, Lewis Hamilton állítólagos háttérbe szorítása a McLarennél. A Nemzetközi Automobil Szövetség gyorsan tisztázta a csapatot a vádak alól, most pedig a vezetőség is kiáll a verseny tisztasága mellett. Norbert Haug, a McLaren Mercedes sportigazgatója szerint a Monacói Nagydíjon történtek nem jelentik azt, hogy Lewis Hamiltonnak le kell mondania a futamgyőzelemről idén.

„Ha nálunk vezet valaki, akkor szabadon versenyezhet. Mi leszünk a legboldogabbak, ha Lewis futamot nyer” – mondta egy német lapnak Haug.


Balról jobbra: Norbert Haug, Lewis Hamilton és Ron Dennis (vezess.hu)


A csapatfőnök, Ron Dennis – ő volt a brit sajtó fő céltáblája – is állítja, hogy Monaco csak egyszeri alkalom volt: „Nem fogunk előnyben részesíteni egyetlen versenyzőt sem, bárki is legyen az. Soha nem tettük ezt, és soha nem is fogjuk. Ha valaki ennek a csapatnak a tagja, akkor az esetek döntő részében egyenlő feltételekkel küzdhet. Monaco épp nem tartozott ezek közé.”

Címkék: autó-motor