Henryt vinné a BL-győztes

A francia csatár iránt bejelentkezett nemrég a Barcelona, és a Bajnokok Ligája-győztes AC Milan trénere is jelezte, hogy leigazolná az Arsenal 29 éves gólvágóját.

Kapcsolódó linkek

arsenal.lap.hu
sport.lap.hu

Thierry Henryt az utóbbi években minden nyáron a katalán sztárcsapattal hozták hírbe, és természetesen idén is jelezte a klub vezetése, hogy leszerződtetné az Ágyúsok sztárját. Hétfőn aztán egy újabb kérő is bejelentkezett, de könnyen elképzelhető, hogy idén sem vált a francia, hiszen tavaly négy évre írt alá a londoni klubhoz.

„Henry egy kitűnő csatár, és azok között szerepel a neve, akiket le akarunk igazolni. Szeretnénk a nyáron egy támadót és egy középpályást venni” – nyilatkozta Carlo Ancelotti. Az AC Milan trénere mellesleg néhány napja 2010-ig meghosszabbította kontraktusát a Bajnokok Ligája-győztes együttessel.

A Real Betistől tavaly nyáron érkező Ricardo Oliveira nem alkotott maradandót Milánóban, Alberto Gilardino pedig kegyvesztetté vált a trénernél. „Nem állunk az útjába, ha el akarja hagyni a klubot, akkor biztosan találunk a helyére megfelelő embert” – mondta Ancelotti a világbajnok csatárról. „Tavaly nyáron még nem sokan akartak Milánóba jönni, de mostanra megváltozott a helyzet.”

Múlt héten Henry cáfolta a távozásáról szóló híreket, miután a Barcával és az Interrel is hírbe hozták. „Amióta focizom, állandóan arról pletykálnak, hogy hova igazolok, és tudom, hogy ez örökre így is fog maradni. De mint már korábban is kijelentettem, az Arsenal játékosa vagyok, és ehhez semmit nem kell hozzátennem.”

A francia tavaly nyáron írt alá egy négyéves szerződést, de azóta különböző sérülései voltak, és az is egyre jobban frusztrálja, hogy a csapat képtelen beleszólni a bajnoki aranyért folyó harcba. „Nem könnyű megemészteni, hogy idén megint jócskán lemaradtunk a topcsapatok mögött” – mondta Henry, aki az Arsenallal a tabella negyedik helyén végzett.

Címkék: foci