Gerrard és Carragher hosszabbított

Steven Gerrard és Jamie Carragher egyaránt 2011-ig meghosszabbította szerződését a Liverpool labdarúgócsapatával. A két válogatott játékos hétfőn írta alá az új kontraktust.

Kapcsolódó linkek

liverpoolfc.lap.hu
sport.lap.hu

„Örülök, hogy sikerült megállapodnunk, így most már nyugodtan koncentrálhatunk a jövő nagy feladataira. Biztos vagyok benne, hogy négy izgalmas év előtt állunk” – mondta a 27 éves Gerrard, aki Carragherhez hasonlóan évek óta alapembere a Liverpoolnak.

A középpályás elmondása szerint a tárgyalások az új kontraktusról hamar véget értek, mivel az edző, Rafael Benitez és a februárban érkezett két amerikai tulajdonos is jelezte, hogy a jövőben is számítanak a két játékosra. Gerrard és Carragher egész pályafutása alatt a vörösök mezében szerepelt, és mind a ketten többször elmondták, hogy itt is akarják befejezni az aktív sportot.

Az együttes 2005-ben megnyerte a Bajnokok Ligáját, idén azonban a fináléban a Milan jobbnak bizonyult. „Az elkövetkező négy évben minél több trófeát szeretnék nyerni a Liverpoollal, elsődleges célunk az lesz, hogy a Premier League-ben felérjünk a csúcsra” – nyilatkozta Gerrard. Hamar eldőlt az idei bajnoki szezonban, hogy a két nagy (Manchester United és Chelsea) mellett nem lesz másnak beleszólása az aranyérem sorsába. Carragherék végül 21 pont hátránnyal végeztek a bajnok mögött. A klub utoljára 1990-ben nyert bajnokságot.

Címkék: foci