Geospace: közösségi térkép mindenkinek

A Google térképeinek segítségével – felszínesen ugyan, de – egyre jobban megismerhetjük a világot. A Geospace viszont azoknak kínál web2-es lehetőséget, akiknek „nem térkép e táj”, s ezt szívesen osztanák meg másokkal is.

Új közösségi portált indítani a hazai kínálatban meglehetősen merész vállalkozás. Az iWiW, a MyVip le is fedi javarészt az ismerkedni, kommunikálni vágyók igényeit. A nagy látogatottságú közösségi oldalakon kívül azonban egyre több speciális tematikájú, Web2-es, illetve felhasználó által generált tartalmú oldal készül itthon is. A Geospace fejlesztői ezen speciális tematikájú oldalak egyikeként hozták létre az első hazai ingyenes közösségi térképet.
A Goespace a Google térképére közösségi funkciókat telepítve, nyitott, bárki által bővíthető adatbázist épít az internetező közösség segítségével. Az online térképen gyakorlatilag bárki bejelölhet érdekes helyeket, értékelheti, véleményezheti azokat, sőt akár fotókat is tölthet fel az egyre növekvő adatbázisba.


A térképet a felhasználók cimkékkel gazdagítják.


A már felvitt helyeket a látogatók pontosíthatják, kiegészíthetik, véleményezhetik, így egy olyan közösség részesévé válhatnak, amely hatalmas tematikusan rendezett háttéradatbázist is teremt a webhelyen.

A folyamatosan bővülő térkép pontjai szűrhetőek témakör, címke és felhasználó szerint. Az így előálló tematikus vagy személyes térképek linkjei szabadon másolhatóak, publikálhatóak, így beilleszthetőek egyéb weboldalakba, blogokba, fórumokba is.

A tesztüzem egy hónapja alatt a felhasználók mintegy 4000 helyet jelöltek be a térképen többségében Magyarország területén. A Geospace célul tűzte ki azt is, hogy a tapasztalt utazók is egyre jobban bekapcsolódjanak az oldal fejlesztésébe, segítségükkel a világ legfontosabb pontjai, kötelező látványosságai ugyanúgy felkerüljenek az adatbázisba, mint egy kellemes sörözés után a kedvenc óbudai kiskocsma.

Címkék: tech