Juventus: Ranieri az új edző

Claudio Ranierit nevezték ki az olasz élvonalba visszajutott, a Serie B-ben bajnoki címet szerzett Juventus labdarúgócsapatának élére.

Kapcsolódó linkek

foci.lap.hu
sport.lap.hu


Az 56 éves szakember legutóbb a Parmát irányította: februárban vette át a csapatot, majd miután benntartotta az első osztályban, távozott.


Ezt követően angol források biztosra vették, hogy visszatér a Premier League-be, és a következő szezontól a Manchester Cityt irányítja, Ranieri azonban a Juventust választotta, amely a Serie B-ben bajnoki címet szerzett, az élvonalba pedig már három fordulóval a pontvadászatot zárása előtt visszajutott, jóllehet kilenc pont levonással kezdte a bajnokságot.

A korábban a Napoli, a Fiorentina, a Valencia, valamint a Chelsea kispadját is koptató Ranieri Didier Deschamps, illetve a francia edző távozása után ideiglenesen kinevezett Giancarlo Corradini helyét veszi át a Juventus élén, amely a következő szezonban a nemzetközi kupaszereplésre jogosítő helyek egyikéért száll majd harcba a Serie A-ban.

A Juventusnál egyébként a korábbi sikeredző, a válogatottal tavaly világbajnokságot nyert Marcello Lippi neve is szóba került, az ősz mester azonban jelezte, még hónapokig pihenni szeretne.

Címkék: foci