Talma esőben lett negyedik

Talmácsi Gábor a negyedik lett a 125 kcm-es kategória első időmérő edzésén a gyorsaságimotoros-világbajnokság idei hatodik futamán, az Olasz Nagydíjon. Az időeredményeket jelentősen befolyásolta, hogy szinte végig esett az eső.

Kapcsolódó linkek

talmacsigabor.lap.hu
sport.lap.hu

A negyedliteresek géposztályában az első pénteki időmérő edzésen folyamatosan esett az eső, így a versenyzők jócskán elmaradtak a normális köridőktől. Az edzéselső Hector Faubel mintegy 17 másodperccel volt lassabb a mugellói pályarekordnál. Talmácsi Gábor csapattársa a kedvezőtlen körülmények miatt mindössze hat kört teljesített, de még így is ő volt a leggyorsabb.

Faubelt csak egyetlen egy riválisa, a Hondával versenyző Di Meglio tudta valamennyire megközelíteni. A francia mintegy hét tizeddel volt lassabb, mint apriliás vetélytársa. A harmadik helyen – már négy másodperccel lemaradva – az összetett pontversenyben vezető Lukas Pesek végzett. Mögötte következett a magyar klasszis újabb hat tizeddel gyengébb idővel.


A valós erõviszonyokról jó esetben szombaton következhettetünk (motogp.com)



“Nem rossz ez a negyedik hely, főleg, ha figyelembe vesszük, milyen idő volt. Nagyon várom a szombati edzésnapot, mert szeretném kipróbálni a beállításokat és bízom benne, hogy nem esik majd, sem holnap, sem vasárnap.” – nyilatkozta Talmácsi.

A második kvalifikáló tréninget szombaton rendezik, a rajtsorrend a két edzés összesítése alapján alakul ki. Az első időmérőn mindössze tíz versenyző teljesített értékelhető időt, a többiek mind a szintidőn kívül zártak.

Olasz Nagydíj, 1. időmérő:
125 kcm
1. Hector Faubel (spanyol, Aprilia) 2:15.309 p
2. Mike Di Meglio (francia, Honda) 2:16.053
3. Lukas Pesek (cseh, Derbi) 2:19.780
4. Talmácsi Gábor (Aprilia) 2:20.448
5. Joey Litjens (holland, Honda) 2:22.421
6. Pol Espargaro (spanyol, Aprilia) 2:23.354

Címkék: autó-motor