Légiósok nélkül is simán nyert a Skaliczky-csapat

Az Európa-bajnoki selejtező előtt álló magyar férfi kézilabda-válogatott biztos győzelmet aratott Svájc ellen felkészülési mérkőzésen Győrben.

Kapcsolódó linkek

kezilabda.lap.hu
sport.lap.hu

Skaliczki László szövetségi kapitány igyekezett mindenkinek lehetőséget biztosítani, illetve minél több támadási és védekezési formációt kipróbálni. Eleinte együtt haladt a két csapat, majd negyedóra elteltével háromgólos előnyt szerzett a házigazda. A folytatásban felgyorsította a támadásokat a vendég együttes, olykor látványos gólokat szerzett, így minimálisra faragta hátrányát a szünetre.

A második félidő elején Mikler több bravúros védést mutatott be, ez tartást adott a társaknak, és megint ellépett a Skaliczki-gárda. A lendület tulajdonképpen végig megmaradt, és a végén azért hajtott a csapat – sikerrel -, hogy kétszámjegyű különbségű győzelmet arasson. A két csapat vasárnap 16 órakor Dabason is találkozik.

A litvánok elleni Eb-selejtező első felvonására június 10-én Kaunasban, a visszavágóra pedig 16-án Tiszaújvárosban kerül sor. A párharc győztese vehet részt a január 17. és 27. közötti norvégiai kontinensviadalon, amelyen még meg lehet szerezni az olimpiai kvótát, illetve az ötkarikás pótselejtezős indulási jogot.

Győr, felkészülési meccs:
Magyarország-Svájc 31-20

Címkék: Csapatsport