Huszti nem bánta meg a döntését

„Bárkinek a szemébe bele tudok nézni, Várhidi Péterébe éppúgy, mint a társakéba vagy a szurkolókéba" – nyilatkozta a magyar labdarúgó-válogatott edzőtáborát elhagyó Huszti Szabolcs, aki leginkább azt sérelmezte, hogy a szövetségi kapitány csak csereként számol vele.

Kapcsolódó linkek

foci.lap.hu
sport.lap.hu

A német Hannover labdarúgója a sportnapilapban nyilatkozott a döntésének hátteréről. Rögtön kijelentette: nem mondta le a válogatottságot. „A Hannoverben hétről hétre jól teljesítettem, biztos helyem volt a kezdő tizenegyben, sőt, talán azt is kijelenthetem: pályafutásom legjobb szezonján vagyok túl. Gondoltam, ennyi elég lehet ahhoz, hogy kezdő legyek a válogatottban, de ha nem, hát tudni szerettem volna, miben kell még javulnom, hogy bizalmat kapjak” – nyilatkozta Huszti, aki az utóbbi napokban kétszer is elbeszélgetett Várhidi Péterrel.


Ahogy az az interjú további részéből kiderül, a szövetségi kapitány taktikai okokkal magyarázta, hogy játékost csak a cserepadra ültette az előző mérkőzéseken, és ültette volna szombaton a görögök ellen is. „Hozzátette: más rendszerben lenne helyem, de ebben nincs. Mivel az is kiderült, a kapitány három évre tervez, nyilvánvalóvá vált a számomra, a jövőt nem velem képzeli el.” Arra a kérdésre, hogy miért nem utazott el Görögországba (a szombati Eb-selejtező helyszínére), Huszti úgy felelt, a történtek után nem érezte magát olyan állapotban, hogy száz százalékig a válogatottra tudjon koncentrálni, illetve „csereként nem tudnék annyit segíteni a gárdának, amennyit szeretnék.”


A klubjában biztos kezdõ, a válogatottban sem szeretne rendre csere lenni (MTI/EPA)


Huszti nehezen érthető magyarázata végén megjegyezte, a kapitánnyal nincsen problémája, és a címeres mez továbbra is szent a számára, ugyanakkor a döntését nem bánta meg. „Ha valakinek, nekem nagyon fontos a válogatott, szinte mindennél fontosabb. Éppen ezért nem gondoltam volna, hogy valaha ilyen helyzetbe kerülök” – jegyezte meg a labdarúgó. Az MLSZ-ben egyébként a jövő szerdai, Norvégia elleni meccs után tárgyalják meg a Huszti-esetet.

Címkék: foci