NBA: döntőben a San Antonio

A San Antonio Spurs negyedszer is legyőzte a vendég Utah Jazzt az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) Nyugati-főcsoportjának fináléjában, ezzel elsőként jutott be a nagydöntőbe. Duncanék egy parádés rajttal hamar eldöntötték az ötödik összecsapást.

Kapcsolódó linkek

nba.lap.hu
sport.lap.hu

Videó: Spurs-Jazz

A két hazai mérkőzését magabiztosan megnyerte a San Antonio csapata a párharc elején, ám ekkor még a Utah szurkolók bíztak abban, hogy van esélye a csapatuknak, hiszen hazai pályán az idei playoffban mindegyik mérkőzését diadalmaskodott addig a Jazz. A harmadik összecsapáson folytatódott is ez a remek sorozat, és Carlos Boozerék tönkreverték 2005 bajnokát. Az esélytelenebb együttesnek azonban csak ennyire futott az erejéből, hiszen a második Salt Lake City-ben lejátszott mérkőzést, és ezzel gyakorlatilag a párharcot is elbukta.

Csütörtökre virradóra Tim Duncanék egy parádés első negyeddel csírájában elfojtották az esetleges fordítás reményét, és a második negyed elejére 23 pontos fórral demoralizálták ellenfelüket. Ezt a játékrészt ugyan néhány ponttal megnyerte a Jazz, de a harmadik játékrészt ismét több mint tíz ponttal a Spurs hozta.


Az utolsó negyecben már pihent a nagy trió (AP)


Az utolsó negyedben a San Antonio trénere, Gregg Popovich pihentette csapata három legnagyobb sztárját: az így is 21-21 pontos Tony Parkert illetve Tim Duncant és a mindössze 12 egységig jutó Manu Ginobilit. A Utah eddigi sikereiben kulcsszerepet játszó Carlos Boozer és Deron Williams csődöt mondott, jellemző, hogy az orosz Andrij Kirilenko volt a csapat legjobbja 13 ponttal.

A San Antonio játékosaira most egy nyolcnapos szünet vár, hiszen a Keleti-főcsoportbasn még nem dőlt el semmi, a Detroit-Cleveland párharc jelenleg 2-2-re áll. Bárkivel is játszik Popovich csapata, az már biztos, hogy övék lesz a hazai pálya előnye, hiszen mindkét keleti riválisnál jobb mutatóval zárták az alapszakaszt.

Nyugati-főcsoport, döntő, 5. mérkőzés:
San Antonio Spurs-Utah Jazz 109-84
A párharc végeredménye: 4-1 a San Antonio javára.

Címkék: amerikai sportok