Nem marasztalták el a McLarent

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) megállapította, hogy a McLaren istálló nem szegte meg a szabályokat a Monacói Nagydíjon.

Kapcsolódó linkek

forma1.lap.hu
sport.lap.hu

A gyanú szerint a kétszeres világbajnok spanyol Fernando Alonso sportszerűtlen körülmények között végzett az élen csapattársa, a brit Lewis Hamilton előtt a Forma-1-es Monacói Nagydíjon, vasárnap.

„A McLaren abban a helyzetben volt, hogy a számára legmegfelelőbb stratégiát alkalmazza, miután a két versenyautója jelentős előnnyel vezetett a többiek előtt. Semmit nem követett el, ami befolyásolhatta volna a Monte-Carlói futam végeredményét” – olvasható a nemzetközi szövetség közleményében.


Lewis Hamilton nyerni akart, végül második lett (MTI/EPA)



A címvédő 4,095 másodperccel előzte meg az F1 újoncát, akitől így átvette a vezetést az összetett pontversenyben. A vizsgálatra azért került sor, mert a McLaren furcsa módon kétszer is idő előtt hívta ki a boxutcába Hamiltont.

A 2002-es Osztrák Nagydíjon a német Michael Schumacher – a csapat utasítására – az utolsó egyenesben előzte meg márkatársát, a brazil Rubens Barrichellót. Az eset miatt akkor a Ferrari egymillió dolláros büntetést kapott.

Címkék: autó-motor