Király a Burnley csapatához igazolt

Király Gábor sorsa már eldőlt: a 65-szörös válogatott kapus az angol másodosztályban szereplő Burnley-ben folytatja a pályafutását.

Kapcsolódó linkek

angolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A klub honlapja és a BBC interenetes kiadása is mélyen hallgat Király szerződtetéséről (legalábbis szerda délelőtt még hallgatott…), ugyanakkor válogatott kapus a sportnapilap hasábjain már nyilatkozott az átigazolása kapcsán. „A Burnley ajánlata különösen megfelelt a számomra, magyarán kihagyhatatlan volt, és elfogadtam” – mondta Király, aki kettő plusz egy évre írt alá új állomáshelyén, ami azt jelenti, hogy a második szezonban előre vállalt mérkőzésszámot kell teljesítenie, és ebben az esetben automatikusan életbe lép a plusz egy év.

Király 2004-ben igazolt Angliába a Crystal Palace csapatához, de kölcsönben játszott a West Hamben, illetve az Aston Villában is. A 31 éves kapus iránt az angol és a német élvonalból is érdeklődtek, és a hírek szerint az olasz Livorno is kinézte magának, ám Király a Burnleyt választotta, egyebek mellett azért, mert „a menedzser meggyőzött arról, hogy ez igazi kihívás. Rajtam kívül még négy játékos érkezik, a cél a feljutás” – így a hálóőr. A Burnley egyébként a 15. helyen zárta az idén a másodosztályú bajnokságot.

Király sorsa tehát eldőlt, Gera Zoltán jövőre azonban még kérdéses. Klubja, az osztályozót elbukó West Bromwich Albion mindenesetre megszellőztette, megfelelő ajánlat esetén bárkitől hajlandó megválni.

Címkék: foci