Sokba kerülhet a Fradinak a Bőcs elleni botlás

A Nyíregyháza kétgólos győzelmet aratott Jászapátiban a labdarúgó NB II 27. fordulójában, így a Ferencváros botlásának következtében lépéselőnybe került a feljutásért vívott harcban, a Keleti csoportban.

Kapcsolódó linkek

ftc.lap.hu
sport.lap.hu

A Bőcs elleni csak gólnélküli döntetlenre képes Ferencváros jelenleg öt ponttal van lemaradva a Keleti csoportban a Nyíregyháza mögött, igaz egy meccsel kevesebbet játszottak Lipcseiék. A Fradi most már hiába nyeri meg összes meccsét, készülhet a második szezonjára az NBII-ben, ha a riválisa nem botlik.

Vasárnap először a Fradinak kellett pályára lépnie a Nyíregyházától pontot raboló Bőcs otthonában. A fővárosiak az első félidőben hiába játszottak nagy fölényben, gólt nem sikerült lőniük. A hazaiaknak némi szerencséjük is volt, hiszen Lipcsei hatalmas bombája csak a kapufán csattant. A fordulás után sokkal bátrabb játékkal rukkolt elő a hazai gárda, és a meccs kiegyenlítettebb lett.

Az utolsó negyedórát ismét megnyomta a Fradi, de a Bőcs szerzett szabályosnak tűnő gólt, amelyet a bíró les miatt nem adott meg. Maradt tehát a 0-0, ami a Nyíregyházának kedvezett, hiszen nem sokkal később Jászapátiban aratott magabiztos győzelmet az együttes.

A mérkőzés után Zoran Kuntic, az FTC edzője érthető csalódottan nyilatkozott a 100% Fradinak: „Az első félidő első felében el kellett volna döntenünk a mérkőzést. Ebben a periódusban jól játszottunk, több helyzetet is kidolgoztunk, de sajnos ezek kimaradtak. Döntő pillanatokban mentálisan nem voltunk elég erősek. A magunk részéről mindent megteszünk, hogy a hátralévő meccseket megnyerjük, de most már nem a mi kezünkben van a sorsunk…”

NB II, 27. forduló:
Keleti csoport
Makó-Kecskemét 2-0
Jászapáti-Nyíregyháza 0-2
Bőcs-FTC 0-0
KBSC-Békéscsaba 2-0
Baktalórántháza-Karcag 2-0
Szolnok-Tuzsér 2-0
Vecsés-Orosháza 3-0
Budafok-Jászberény 2-3

Az élcsoport: 1. Nyíregyháza 62 pont, 2. Ferencváros 57/26 mérkőzés, 3. Orosháza 46

Nyugati csoport
BKV-Előre – Lombard Pápa 2-1
Balatonlelle-Barcs 1-2
Budaörs-BFC Siófok 1-1
Dunaújváros-Gyirmót 3-4
Hévíz-Haladás 0-4
MTE 1904-Felcsút 1-6
Celldömölk-Kaposvölgye 3-0
INTEGRÁL-DAC – Soroksár 0-2

Az élcsoport: 1. Felcsút 55 pont, 2. BFC Siófok 53 (50-23), 3. Barcs 53 (42-26), 4. Haladás 51

Címkék: foci