Fiatal tehetséggel erősített a Tottenham (videó)

A 17 éves walesi Gareth Bale az angol labdarúgó Premier League ötödik helyén végzett Tottenham Hotspurnél folytatja pályafutását.

Kapcsolódó linkek

angolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

Kapcsolódó videó
Gareth Bale

A 18. születésnapját júliusban ünneplő bal hátvéd iránt szinte minden nagy szigetországi együttes bejelentkezett, ám eddigi klubja, a másodosztályú Southampton a londoniak ajánlatát fogadta el. A kikötővárosiak 10 millió fontért (3,7 milliárd forintért) váltak meg játékosuktól, és ebből az összegből a Spurs öt milliót fizetett ki a szerződés aláírásakor.

Bale 45 mérkőzésen játszott a Southamptonban és tavaly – az ország történetének legfiatalabb játékosaként – már a walesi válogatottban is bemutatkozott (2006. május 27-én Trinidad és Tobago ellen), sőt, hat mérkőzésen két gólt is szerzett már nemzeti csapatban. Bale-ről nagyon jó véleménnyel van a Walesi futball legendája, a Manchester Unitedben szereplő Ryan Giggs is.

„Örülök, hogy Bale a Premier League-ben folytatja, nagyon fontos lépés ez a számára, és meg is érdemli, hogy a legjobbak között futballozzon. Tehetséges játékos, a hozzáállása is megfelelő, biztosan nem lesznek problémái egy osztállyal feljebb sem. Sőt, biztos vagyok benne, hogy idővel a liga egyik meghatározó labdarúgója lesz, ehhez persze az kell, hogy a jövőben is olyan teljesítményt nyújtson mint eddig” – magyarázta a „vörös ördögök” szélsője.

Címkék: foci