Beckham is tagja az angol keretnek

David Beckham visszatér az angol válogatottba, a Real Madrid játékosa is tagja a brazilok és az észtek ellen készülő keretnek.

Kapcsolódó linkek

angolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

Steve McClaren szövetségi kapitány meghívta a keretbe a Real Madridban újra remekül teljesítő David Beckhamet, aki a tavalyi nyári világbajnokságon, a portugálok elleni negyeddöntőben szerepelt utoljára a nemzeti csapatban, a McClaren-érában még nem húzta magára a „háromoroszlánosok” szerelését.

„Teljesen megérdemli, hogy újra tagja legyen a válogatottnak, Beckham győzelemhez segíthet bennünket a soron következő két mérkőzésen” – magyarázta a kapitány, akinek az irányításával nem szerepel valami fényesen az angol gárda, csak a negyedik helyen áll az Eb-selejtezőcsoportjában.

Anglia június elsején Brazíliát fogadja a Wembley Stadionban, majd öt nappal később Észtországban játszik kvalifikációs mérkőzést, a jelenleg 94 válogatottsággal rendelkező Beckham vélhetően kezdőként lép majd pályára mindkét találkozón.

A sérüléséből felépült Michael Owen is tagja a keretnek, a csatár Wayne Rooneyt helyettesítheti. A MU játékosa azért nem kapott most meghívót, mert az észtek ellen eltiltása miatt nem szerepelhet.

Az angol keret
Kapusok: Paul Robinson (Tottenham), Scott Carson (Liverpool), Robert Green (West Ham). Védők: Philip Neville (Everton), Rio Ferdinand (Manchester United), John Terry (Chelsea), Wayne Bridge (Chelsea), Wes Brown (Manchester United), Jamie Carragher (Liverpool), Michael Dawson, Ledley King (both Tottenham), Nicky Shorey (Reading). Középpályások: David Beckham (Real Madrid), Steven Gerrard (Liverpool), Jermaine Jenas (Tottenham), Joe Cole (Chelsea), Aaron Lennon (Tottenham), David Bentley (Blackburn), Michael Carrick (Manchester United), Frank Lampard (Chelsea), Stewart Downing (Middlesbrough), Kieron Dyer (Newcastle). Csatárok: Peter Crouch (Liverpool), Michael Owen (Newcastle), Alan Smith (Manchester United), Jermain Defoe (Tottenham).

Címkék: foci