NBA: jelentős előnyben a Detroit (videó)

A második mérkőzést is megnyerte a Clevelend Cavaliers ellen a Detroit Pistons az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) Keleti főcsoportjának döntőjében, így már 2-0-ra vezet a párharcban.

Kapcsolódó linkek

nba.lap.hu
sport.lap.hu

A hazai pályán fellépő Detroit együttese legutóbb – akárcsak a párharc első felvonásán – 79-76-ra győzte le ellenfelét. Az első negyedet a házigazda Pistons nyerte négy ponttal, a második 12 perc során viszont már a Cleveland villogott, és ennek eredményképpen 12 pontos előnyre tett szert a nagyszünetig.

A hátralévő két negyedet újra a Detroit húzta be, és a záró felvonásban egy 14-4-es roham után már eldőlni látszott a mérkőzés a javára, ám Cavs’ zsinórban hat pontot szerezve újra lépéselőnybe került. Ugyanakkor az utolsó két és fél percben a vendégek már csak egy árva pontot szereztek, a jól hajrázó hazai csapatban viszont Chauncey Billups, Richard Hamilton, valamint Rasheed Wallace is értékesített egy-egy büntetőt, illetve utóbbi egy duplát is elkönyvelhetett.

A Detroitban négy, a Clevelandben három játékos ért el kétszámjegyű pontot péntekre virradóra. A hazaiak legjobbja a 16 egységgel és 11 lepattanóval záró Rasheed Wallace volt, átellenben pedig az a LeBron James volt a legtermékenyebb a maga 19 pontjával, aki az első találkozón mindössze tízig jutott. De illik még kiemelni Anderson Varejaót is, a brazil kosaras 14 ponttal és ugyanennyi lepattanóval ugyanis szintén

Kapcsolódó videó

A mérkőzés összefoglalója

a Cavs’ húzóembere volt. A párharc következő két mérkőzésére a Clevelandben kerül majd sor.

NBA, rájátszás
Keleti főcsoport, döntő:

Detroit Pistons-Cleveland Cavaliers 79-76
A párharc állása: 2-0, a Detroit javára.

Címkék: amerikai sportok