NHL: egy nagy baki miatt előnyben a Ducks (videó)

Az Anaheim együttese hosszabbítás után 2-1-re győzött Detroitban, így már csak egy győzelemre van a Stanley Kupa döntőjétől az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) rájátszásában.

Kapcsolódó linkek


nhl.lap.hu
sport.lap.hu

A „kacsák” először vezetnek a párharcban, miután drámai csatában, hosszabbítás után 2-1-re nyertek a Detroit vendégeként, és a következő meccsen, hazai pályán akár véget is vethetnek a sorozatnak. A hétfőre virradóra lejátszott mérkőzés kulcsfigurája Andreas Lilja, a Red Wings svéd védője volt.

A 31 éves játékost a második harmadban még ünnepelte a detroiti nézősereg, miután a baloldali bedobó kör tetejéről bombázott a Ducks kapujába, megszerezve ezzel a vezetést az övéinek (ez volt az első gólja a playoffban), a hosszabbítás 12. percében viszont már átkozták a nevét, ugyanis az ő hatalmas bakija eredményezte a Ducks győztes gólját.

Az Anaheim 42 másodperccel az alapidő lejárta előtt a védő Scott Niedermayer révén egyenlített, aztán a ráadásban jelentős fölényben játszott, majd Lilja buta hibáját kihasználva pontot tett a meccs végére. A svéd védő a saját kapuja előtt elügyetlenkedte, eladta a korongot, amely Teemu Selanne elé került, és a finn csatár fonákkal a jobb felső sarokba emelt.

„Nagyon fáj, ami történt, de már nem tudok mit

Kapcsolódó videó


A mérkőzés összefoglalója

csinálni. Nincs más választásunk, túl kell lépnünk ezen, hiszen a párharc folytatódik” – magyarázta Lilja. Folytatás szerdára virradóra, Anaheimben.

NHL, rájátszás
Nyugati főcsoport, döntő:

Detroit Red Wings-Anaheim Ducks 1-2 – h.u.
A párharc állása: 3-2, az Anaheim javára.

Címkék: amerikai sportok