Premier League: kibabráltak a nézőkkel

A szerdai napon a Eurosport2 képviselői bejelentették, hogy jövőre a csatorna adja az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság mérkőzéseit. A csatorna jelenleg a magyar háztartások 3,3 százalékában fogható.

„Az angol futballt kedvelő magyar szurkolók egy régi álma válik most valóra az idén nyártól a megújult tv csatornának köszönhetően” – nyilatkozta Jean-Thierry Augustin, az Eurosport SA terjesztési és fejlesztési részlegéért felelős helyettes ügyvezető igazgatója a távirati irodához eljuttatott közleményben. Nem tudni pontosan, kire gondolhatott az igazgató, hiszen lapunk érdeklődésére az AGB-nél elmondták, hogy jelenleg a Eurosport2 a 3,9 millió háztartás 3,3 százalékában érhető el.

Ezzel szemben az angol élvonal meccseit eddig sugárzó Sport1-t illetve Sport2-t 2006-os adatok szerint a háztartások 48,6 illetve 37,6 százalékban fogták. A Eurosport2 jelenleg nincs benne a kábelszolgáltatók választékában, a UPC Direct és a Magyar Telekom T-Home szolgáltatásának családi csomagja sugározza a Eurosport2-t.

Lapunk érdeklődésére a UPC-sajtóosztályán elmondták, hogy egyelőre nem indultak meg a tárgyalások a csatorna képviselőivel, így nem tudni, hogy a lakosság körében legnépszerűbb külföldi bajnokságot jövőre valóban csak a háztartások töredékében lehet-e majd nézni. Szűcs László, a szolgáltató képviselője hozzátette, hogy nem szerencsés, ha év közben változtatnak a kínálaton, és

Kapcsolódó linkek

angolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

egyelőre nincs is helye a csomagjaikban egy új csatornának.

A Sport televízió főszerkesztője, Máté Pál az FN-nek elmondta, hogy átlagosan 60-80 ezer stabil nézője volt az angol labdarúgómeccseknek, persze egy Chelsea-Manchester rangadó ennél jóval több érdeklődöt szegezett a képernyő elé. A televízió idén is megtette az ajánlatát a Premier League mérkőzések sugárzásának a jogára, az elmúlt három évre szóló csomag árához még 30 százalékot hozzácsaptak, de ez sem volt elég.

A Sport televízió a jövőben a francia, portugál, holland illetve skót bajnoki meccsekkel, illetve hazai eseményekkel és kézilabdával próbálja megtartani a nézőit, és emellett megvásárolták az Ligakupa mérkőzések jogait a már meglévő FA Kupa mellé.

Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!



Címkék: foci