Förster sprintgyőzelme, Di Luca az élen

A német Robert Förster nyerte a Giro d’Italia kerékpáros körverseny 5. szakaszát, míg az olasz Danilo Di Luca őrzi az összetett első helyezettnek járó rózsaszín trikót. Bodrogi a mezőnnyel együtt érte el a célt.

Kapcsolódó linkek

bicikli.lap.hu
sport.lap.hu

Förster, a Gerolsteiner csapat kerekese a tavalyi Girónak a zárószakaszán ért elsőnek a célba, és a csütörtöki Teano és Frascati közötti 173 kilométeres szakasz végén is ő volt a leggyorsabb. A német mögött Thor Hushovd és Alessandro Petacchi végzett. Az olasz sprintsztár az utolsó métereken beszorult, és ezúttal nem volt esélye arra, hogy megismételje a harmadik szakaszon aratott sikerét. Nála is rosszabbul járt a második etapon győztes Robbie McEwen, aki annyira rosszul helyezkedett, hogy az utolsó métereken vissza kellett vennie a tempóból, nehogy az előtte haladókkal ütközzön.

A szakasz elején ketten próbálkoztak meg elszakadni a mezőnytől: Michael Buffaz és Mikhail Ignatyev öt percnél nagyobbra nem tudta növelni az előnyét. Az előbbit 40 kilométerrel a cél előtt fogta be a mezőny, a 22 éves oroszt pedig az utolsó komoly emelkedő előtt érték utol. A hegyen többen is próbáltak támadni, de a sprintsztárok csapatai nem hagytak ellépni senkit, és így szinte az egész mezőny egyszerre zuhant a célba.

A viadal egyetlen magyar indulója, Bodrogi László a mezőnnyel együtt, a győztessel azonos idővel a 78.-ként fejezte be a szakaszt.

Giro d’Italia, 5. szakasz, Teano-Frascati, 173 km:
1. Robert Förster (német, Gerolsteiner) 4:17:02 ó
2. Thor Hushovd (norvég, Crédit Agricole) azonos idővel
3. Alessandro Petacchi (olasz, Milram) a. i.
…78. Bodrogi László (Crédit Agricole) a. i.

Az egyéni összetettben:
1. Danilo Di Luca (olasz, Liquigas) 18:43:12 ó
2. Franco Pellizotti (olasz, Liquigas) 26 mp hátrány
3. Andrea Noe (olasz, Liquigas) 35 mp h.
…100. Bodrogi 11:00 p h.

Címkék: Sportmix