Köztévén a 2010-es foci-vb

A Magyar Televízió közvetíti 2010-ben a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság mérkőzéseit – jelentette be Rudi Zoltán, az MTV elnöke. A tavalyi tornát az RTL Klub és a Sportklub közvetítette.

A vb közvetítési jogaival az európai rádiós és televíziós szervezet (EBU) rendelkezik, így az MTV mint EBU-tag juthat hozzá a magyarországi közvetítési joghoz. A két fél közötti megállapodás véglegesítéséhez még szükséges a kuratórium elnökségének engedélye, a testület azonban már korábban jelezte: támogatja az erre vonatkozó tervet.

A bejelentés a Telesport 50. születésnapja alkalmából tartott sajtótájékoztatón hangzott el, ahol a múltról, a jelenről és a jövőről egyformán szó esett. Rudi Zoltán hangsúlyozta, hogy a köztelevízió életében mindig is fontos téma volt a sport, s reményei szerint ez a következő 50 évben sem változik.

A közeljövő műsorai közül kiemelte a hétvégi szegedi Kajak-kenu Világkupát, amelynek döntőit élőben közvetítik, valamint a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjét. A május 23-i, athéni Liverpool–Milan-finálét várhatóan több mint egymillióan követik majd nyomon a képernyő előtt, legalábbis erre utal a BL-műsorsorozat átlagos 830 ezres nézettsége, s az eddigi legnépszerűbb meccs, a Real Madrid–Bayern München-nyolcaddöntő 906 ezres nézőszáma.

Kapcsolódó linkek

focivb.lap.hu
sport.lap.hu


A Telesport hamarosan két új műsorral jelentkezik: az Ötkarikás történetek június 9-től minden szombaton, 18 órától idézi fel a nyári olimpiák történéseit, a Válaszd a mozgást! pedig naponta tíz percben próbál segíteni az egészséges életmód kialakításában.

Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója lapunk érdeklődésére elmondta: szívesen közvetítették volna az vébét, de a szervezők annyit kértek a jogokért, amennyit a csatornának nem ért meg. A szakember fölvetette, hogy a közszolgálati médiumoknak érdemes-e pénzt áldozniuk olyan programokra, amelyekre a kereskedelmi tévék is áldoznának. Kolosi álláspontja szerint a közszolgálatnak olyan műsorszámokat kellene műsorra tűznie, amelyek nem férnek be a kereskedelmi médiumok programjába.

Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!



Címkék: foci