Giro: Di Luca nyerte a flúgos szakaszt

Az összetettben is az élre álló olasz Danilo di Luca nyerte a Giro d' Italia negyedik szakaszát, amelyen több mint ötven versenyző bukott.

Kapcsolódó linkek


bicikli.lap.hu
sport.lap.hu

A Salerno és Montevergine Di Mercogliano közötti 153 kilométeres szakasz elején Markel Irizar, Jurij Krivcov és Pavel Brutt meglépett a mezőnytől, ugyanakkor a szökevények lendülete hajrában, a hegymenet során elfogyott. Az első kategóriás emelkedőn többen is akcióztak, a legtovább Julio Alberto Perez Cuapio bírta, a mexikói kerekest csak a cél előtt „kapta el” el a karaván, így a hegyi befutó végül mezőnyhajrával zárult, mely során Danilo Di Luca ügyesen tartotta maga mögött Riccardo Riccót, és az olasz versenyző a szakaszgyőzelem mellett az összetettben is átvette a vezetést. A negyedik etap azonban nem ezért, inkább a bukások miatt marad majd emlékezetes.

Közel 70 kilométerrel vége előtt, vélhetően egy olajfolt miatt legalább ötven kerekes került az esőáztatta aszfaltra, köztük a rózsaszínű trikót akkor még viselő Enrico Gasparotto és Bodrogi László is, ám szerencsére a magyar kerekesnek nem esett komoly baja (7:10 perces hátránnyal a 110. helyen fejezte be a napot). Később újabb csúnya bukás történt, ez esetben „csak” négy versenyző járt pórul, és közülük is mindenki folytatta tovább a versenyt. Csütörtökön a mainál könnyebb szakasz következik: Teano és Frascati között 173 kilométert tesz meg a mezőny.

Giro d’ Italia, 4. szakasz
Salerno-Montevergine Di Mercogliano, 153 km:

1. Danilo Di Luca (olasz, Liquigas) 4:22:42
2. Riccardo Ricco(olasz, Saunier) a.i.
3. Damiano Cunego (olasz, Lampre) a.i.

110. Bodrogi László (Credit Agricole) 7:10 mp h.

Az összetettben:
1. Danilo Di Luca (olasz, Liquigas) 14:26:10
2. Franco Pellizotti (olasz, Liquigas) 26 mp h.
3. Andrea Noe (olasz, Liquigas) 35 mp h.

110. Bodrogi László (Credit Agricole) 11 p h.

Címkék: Sportmix