NHL: a kiesés szélén a Buffalo (videó)

A kiesés szélére sodródott a ligaelső Buffalo Sabres, miután a főcsoport-döntőben harmadszor is kikapott az Ottawa Senatorstól a tengerentúli profi jégkorong-bajnokság (NHL) rájátszásában.

Kapcsolódó linkek


nhl.lap.hu
sport.lap.hu

Az Ottawa sorozatban a hatodik mérkőzését nyerte meg a rájátszásban, ez egyrészt klubcsúcs, másfelől ezzel a kiesés szélére sodorta az alapszakasz-győztes Buffalo együttesét, hiszen már 3-0-ra vezet az egyik fél negyedik győzelméig tartó főcsoport-döntőben. Ám amíg az első két találkozón potyogtak a gólok (5-2, 4-3), addig a párharc harmadik, Ottawában rendezett meccsén mindössze egyetlen gól döntött.

A második harmad 14. percében Jason Spezza a kék vonal közeléből passzolt keresztbe Dany Heatleyhez, aki a jobboldali bedobó kör tetejéről kapásból kapura lőtt, a korong a kapuvasról éppen Daniel Alfredsson elé került, és a rájátszásban kilencedik alkalommal eredményes svédnek már nem volt nehéz dolga, néhány centiről helyezett az üres kapuba.

„Ryan (Miller) mindent megtett, remekül védett, az ő érdeme, hogy csak egy góllal kaptunk ki, nem pedig tízzel” – foglalta össze a lényeget Derek Roy, a Sabres centere. A szavai mellé még annyit: az Ottawa keddre virradóra nagy fölényben játszott, több mint kétszer annyiszor lőtt kapura, mint a Buffalo (32/15). Ray Emeryt alig tesztelték, így a kanadaiak hálóőre a harmadik hibátlan meccsét jegyezhette a playoffban. A párharc következő

Kapcsolódó videó


A mérkőzés összefoglalója

felvonását szerdán, szintén Ottawában rendezik.

Keleti főcsoport, döntő:
Ottawa Senators-Buffalo Sabres 1-0
A párharc állása: 3-0, az Ottawa javára.

Címkék: amerikai sportok