Kajak: befejezi Kovácsék sikeredzője?

A kajak-kenusok szövetségi kapitánya hétfőn bejelentette, hogy saját hatáskörben benevezi a hétvégi szegedi Világkupa-verseny 200 méteres távjára az Európa- és világbajnok Kovács–Janics kettőst. Fábiánné Rozsnyói Katalin indulatosan reagált a hírre, és kilátásba helyezte visszavonulását egy évvel Peking előtt – írja a Nemzeti Sport.

A kétszeres olimpiai bajnok és 11-szeres világbajnok Janics Natasa és a kajakosok sikeredzője útjai április végén váltak el, amikor is mindmáig nem teljesen tisztázott okokból kitette a csapatból a tréner a 24 éves klasszist, aki azóta is külön készül. Angyal Zoltán szövetségi kapitány akkor úgy nyilatkozott, hogy megpróbálja kibékíteni a feleket, de az eddigi erőfeszítéseit nem koronázta siker, hiszen a hétvégi válogatóversenyen külön-külön szállt hajóba Kovács és Janics.

Kapcsolódó linkek

kajak-kenu.lap.hu
sport.lap.hu


A kajak-kenusok szakvezetője a Népszabadság szombati számában elmondta, hogy az ilyen kérdésekben mindig az edzőnek van igaza. Két nappal későbbi bejelentésével azonban átnyúlt Fábiánné feje fölött. „Nem akarom, hogy egy ennyire jó versenyző, mint Janics Natasa, egy évvel az olimpia előtt lemaradjon a világversenyekről” – idézte a Nemzeti Sport a szövetségi kapitányt. „Beszéltem Kovács Katival és Kati nénivel is. Előbbi tudomásul vette a döntést, utóbbi indulatosan lecsapta a telefont.”


Újra együtt a világverõ páros? (MTI)


Fábiánné Rozsnyói Katalin kijelentette: ennyire ocsmány dolgot még életében nem látott. „Ha tényleg megtörténik, amit terveznek, abban az esetben el sem megyek a Világkupára, és azonnal abbahagyom az edzősködést egy évvel az olimpia előtt. Nem is értem, hogy képzeli ezt a kapitány. Az úgy nem működik, hogy Natasa és Kati külön készül, és a versenyen összeülnek. Akkor talán nyerni fognak? Hát nem.”

Maga Janics a sportnapilapnak adott interjúban egyelőre nem kívánta kommentálni Angyal döntését, mivel arról őt hivatalosan még nem értesítették.

Címkék: Sportmix