Fej-fej mellett a Real és a Barca

A spanyol bajnokság hétvégi fordulójának nyitómeccsén a Real parádés győzelmet aratott, vasárnap este a Barca pedig folytatva az elmúlt hetek bukdácsolását, csak döntetlenre volt képes a Betis ellen, és ezzel újra izgalmassá tette a bajnoki versenyfutást.

Pontokban a fővárosi alakulat behozta a címvédő katalánokat, akik múlt héten a Spanyol Kupában szenvedtek megszégyenítő vereséget a Getafe ellen. A kupagyőzelemről lemondhatnak Frank Rijkaardék, és a bajnokságban is, az elmúlt hetek formáját elnézve, nem ők számítanak a favoritnak.

A Real Betis elleni hazai bajnoki pedig jobban nem is kezdődhetett volna, hiszen a Deco felrúgásáért megítélt büntetőt az egy évvel korábbi önmagát csak nyomokban idéző Ronaldinho értékesítette az ötödik percben. A folytatásban is jobb volt a Barcelona, de a kameruni Eto’o ezen a meccsen csak a helyzetek kihagyásában jeleskedett.


Ronaldinho itt még ünnepelt (Marca)


A katalánok trénere a 67. percben magára haragította a Nou Campot a halovány Ronaldinho lecserélésével, de a szurkolókat feltehetően ennél is sokkal jobban idegesítette, hogy a rendes játékidő utolsó percében a brazil Sobis kihasználva a Barca-védelem hibáját, egyenlített, és ezzel pontot rabolt a tabella 15. helyezettje a címvédő otthonában.

A bajnokság végkimeneteléhez a két sztárcsapat mellett a Sevillának is lesz egy-két szava. Az UEFA Kupa döntőjében érdekelt gárda a Madridhoz hasonlóan már szombat este letudta a 34. fordulót, és jelenleg csak kétpontos a lemaradása az éllovasok mögött.

Primera División, 34. forduló:
Valencia-Real Zaragoza 2-0
Gól:
Moretti (21.), Silva (44.)

FC Barcelona-Real Betis 1-1
Gól:
Ronaldinho (5., 11-esből), illetve Sobis (90.)

Athletic Bilbao-Deportivo La Coruna 1-1
Gól:
Murillo (57.), illetve Riki (64.)
Piros lap: Sarriegi (90.), illetve Capdevila (79.)

Celta Vigo-Levante 1-2
Gól:
Baiano (65.), illetve Reggi (38.), Riga (51.)

Getafe-Atlético Madrid 1-4
Gól:
Moral (60.), illetve Torres (2., 64.), Maniche (18.), Galletti (88., 11-esből)

Gimnastic-Real Sociedad 1-3
Gól:
Portilo (30.), illetve Garitano (12.), Savio (23.), Ansotegui (73.)

Osasuna-Villarreal 1-4
Gól:
Valdo (16.), illetve Pires (6.), Forlán (64., 86., 89.)

Racing Santander-Real Mallorca 0-2
Gól:
Navarro (52.), Arrango (59.)
Piros lap: Munitis (21., Racing Santander)

Szombati meccsek:
Sevilla-Recreativo Huelva 2-1
Real Madrid-Espanyol 4-3

Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!



Címkék: foci