Premier League: kiesett a Charlton

A Watford után a Charlton is kiesett az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságból, miután hétfő este, a Premier League 37. fordulójában kétgólos vereséget szenvedett a vendég Tottenham együttesétől.

A Charltonnak mindenképpen győznie kellett volna, hogy esélye legyen a bennmaradás kivívására, ezzel szemben már a 7. percben megszerezte a vezetést a vendég együttes: a szezonban a 11. gólját jegyző Dimitar Berbatov lépett ki egy előrevágott labdával, majd laposan bal alsó sarokba lőtt. Később a Charlton előtt is akadtak helyzetek, de Alex Song a kapu mellé fejelt, míg Darren Bent 15 méterről tévesztett célt.

A második félidőben aztán fölénybe került a hazai csapat, ugyanakkor képtelen volt betalálni. Nem úgy a Tottenham, amely a 91. percben Jermain Defoe révén kétgólosra növelte az előnyét. A Charlton Athletic 2000 óta volt állandó tagja az élvonalnak, most azonban búcsúzniuk kell; az utolsó forduló előtt még a Wigannek (35 pont), a Sheffieldnek és a West Hamnek (38-38) van félnivalója. „A tabella mindent elárul, nem lehet kifogásokat keresni. Győzelemmel és büszkén szeretnénk búcsút venni az élvonaltól, és ezért mindent meg is teszünk majd” – nyilatkozta Alan Pardew, a Charlton menedzsere. A Tottenham a hatodik helyre került a sikerével, és komoly esélye van arra, hogy megtartsa UEFA Kupa-indulást érő pozícióját, már csak azért is, mert egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint a közvetlen riválisai.

Premier League, 37. forduló:
Charlton-Tottenham 0-2 (0-1)

Kapcsolódó linkek:


angolfoci.lap.hu
sport.lap.hu


Gól: Berbatov (7.), Defoe (91.)

Korábbi eredmények:
Arsenal-Chelsea 1-1
Aston Villa-Sheffield United 3-0
Everton-Portsmouth 3-0
Fulham-Liverpool 1-0
Newcastle-Blackburn 0-2
Reading-Watford 0-2
West Ham-Bolton 3-1
Wigan-Middlesbrough 0-1
Manchester City-Manchester United 0-1



Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Címkék: foci