Huszti a forduló egyik legjobbja volt

Noha két mérkőzés még hátravan, de a Hannoverben játszó, s az Energie Cottbus ellen két gólpasszt kiosztó Huszti Szabolcs a hétvégi forduló egyik legjobbja volt a német labdarúgó Bundesligában.

A rendkívül tehetséges magyar középpályás a szombati játéknapon egyedüliként kapott a német bajnokságban legjobbnak számító 1-es osztályzatot, s az eddig lejátszott mérkőzések alapján természetesen bekerült a forduló válogatottjába.

Nem véletlenül, ugyanis a 24 éves játékosnak oroszlánrésze volt abban, hogy a Hannover 2-0-ás győzelmet aratott a Cottbus felett, mindkét gól az ő átadásából született, s ezen kívül is kiváló irányító játékkal és számos kitűnő labdával vétette észre magát.

Huszti elmondta, hogy rendkívül örül a győzelemnek, amellyel a Hannover a csapat történetében legjobbnak számító hetedik helyre jött fel, s immár csak egy hajszál hiányzik ahhoz, hogy egy vagy két hellyel előbbre lépve részt vehessen az UEFA, vagy az Intertotó Kupában.

A válogatott futballista szerint erre van remény, a következő fordulóban ugyanis komoly esély van arra, hogy idegenben legyőzik a Bielefeldet, s azután az utolsó, egyben otthoni mérkőzésen a Nürnberg van hátra. A Nürnbergnek pedig mindenképp szeretnének visszavágni a kupában elszenvedett vereségért.

A magyar játékos egy éve játszik a Hannoverben, s nagyon jól érzi magát. Az együttesnél jó a hangulat, a társak befogadták, a játék is egyre jobban megy neki, amit jelez, hogy állandóan tagja a kezdőcsapatnak. “Csak ez a helyzet stabilizálódjon, s ennél többet egyelőre nem is kívánok” – fogalmazott a magyar játékos, akit a hétvégi fordulóban 43 ezer hannoveri ünnepelt.

Címkék: foci