Gattuso: a ManU jobb mint a Liverpool

A BL-finálé kezdőrúgására még három hetet kell várni, de az Milan középpályása, Ivan Gennaro Gattuso már most beszólt az ellenfélnek. Az olasz válogatott szerint a Liverpool gyengébb, mint az elődöntőben elbúcsúztatott Manchester United.

A milánói közönségkedvenc véleménye szerint az angol együttes játéka könnyen kiismerhető, nincsenek a csapatban kiemelkedő technikai tudással rendelkező játékosok. „Komoly különbség van a Liverpool és a Manchester United között, és úgy gondolom, hogy jelenleg Sir Alex Ferguson csapata az erősebb. A ManU tele van olyan játékosokkal, akik bármire képesek a labdával, és váratlan megoldásaikkal nehéz helyzetbe hozhatják az ellenfelet. A Liverpoolban nincs ilyen futballista.”

„Úgy játszanak mint az olasz csapatok tíz éve. Egy

szem csatár várja elől a hosszú előreíveléseket, a többi játékos egytől-egyig a védekezésre koncentrál.” – folytatta Gattuso, aki nyilván nem felejtette még el a 2005-ös Bajnokok Ligája döntőt, amikor a Milan 3-0-s előnyből végül elbukott a vörösök ellen. A finálé után Steven Gerrard szólt be az olasznak: az angol középpályás szerint annyira volt ijesztő az isztambuli meccsen Gattuso mint egy kiscica.


Gattusóék az elõdöntõ visszavágóján könnyedén kétvállra fektették Ronaldóékat (imago)


„Nincsen semmi bajom Gerrarddal, annak ellenére amit mondott. Jelenleg ő a legjobb játékos Angliában, aki mindig kiteszi a lelkét a pályán. Tisztelem, a két évvel ez előtti teljesítményét soha nem fogom elfelejteni. A döntőt már tulajdonképpen megnyertük, de a második félidőben elérkeztek az ő percei. A Chelsea elleni keddi visszavágón is fantasztikusan játszott. Már alig várom, hogy pár héten belül a pályán is a szemébe nézhessek.” – mondta az olasz válogatott.

A Liverpool középpályása eközben bejelentette, hogy leült a klub vezetőivel tárgyalni egy esetleges szerződés-hosszabbításról. Gerrardnak jelenleg 2009-ig érvényes a kontraktusa az egyesülettel, és a hírek szerint ezt további négy évvel megfejelnék. A 26 éves klasszis várhatóan 120 ezer fontot keres majd hetente, és ezzel a Premier League legjobban kereső futballistája lenne. A Liverpool februárban érkezett amerikai tulajdonosai már korábban jelezték, hogy semmiképpen nem akarják elengedni a csapat sztárját.

Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!



Címkék: foci